Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yangın riskinin çok büyük olduğu çırçır, kağıt ve plastik fabrikalarının koruyucu sigorta kapsamına alınmamasını eleştirerek çözüm üretilmesini istedi.

Adana'da Karataş Yolu üzerindeki Solaklı Mahallesi'nde bulunan Ekinciler Çırçır Fabrikası’nda çıkan yangının ardından CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Fabrika sahipleri ve çalışanlarıyla görüşerek 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Ayhan Barut, yangın ve oluşan zararla ilgili bilgi aldı. Yanan pamuk depolarını ve zarar gören ürünleri inceleyen Ayhan Barut, tüm girişimlere karşın yangın riskinin çok büyük olduğu çırçır, kağıt ve plastik fabrikalarının koruyucu sigorta kapsamına alınmamasını eleştirdi. 

'YANAN MİLLİ SERVETTİR'

Yangın çıkan fabrikada büyük zarar oluştuğuna ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Türkiye'de maalesef kağıt ve plastik gibi yanıcı maddelerin bulunduğu, yanma riski çok yüksek olan işletmelerde ve alanlarda yangın gibi risklere karşı koruyucu sigorta uygulaması yok. Aralarında çırçır fabrikalarının da bulunduğu bu tür işletmeler riske çok açık. Maalesef bu fabrikamızda çıkan yangın nedeniyle oluşan zarar çok büyük. Eğer zorunlu olarak bu koruyucu sigorta uygulaması olsaydı kimse mağdur olmayacaktı. Neden böyle bir uygulamaya ülkemizde geçilmiyor. Bilinmelidir ki, koruyucu sigorta uygulaması hem işletmeciyi korur, hem de milli ekonomiyi. Çünkü yanan milli servettir."  

MECLİS'TE DE MÜCADELE EDECEK

İzmir'de her yıl Ulusal Pamuk Konseyi'nin toplandığını ve bu etkinliklerde çok önemli kararlar alındığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Bu toplantılara katılan çırçırcılar ve iplikçiler, defalarca zorunlu sigorta uygulaması için kararlar alıp bunun uygulamaya geçirilmesi için yetkililerle görüştü. Ancak ne yazık ki bu talepleri bir türlü yerine getirilmedi. Devlet eğer işletmelerini koruyamazsa, milli servetin korunması için özel sigorta kuruluşları harekete geçmez elbette. Devletimizin hem üreticilerimizi hem de işletmecilerimizi korumak görevidir. Bu nedenle ivedilikle bu sorun ortadan kaldırılmalıdır. Zorunlu olarak koruyucu sigorta uygulaması yaşama geçirilirse Allah korusun bir daha böyle acılar yaşansa bile  mağduriyet azalır. Bu çağrımıza kulak verilmesini ve acilen harekete geçilip çözüm üretilmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili Meclis çatısı altında da mücadelemiz sürecektir. Halkımız, üreticilerimiz ve işletmecilerimizin her türlü sorununu çözmek için biz durmadan çalışacağız."