Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, "Atama yönetmeliği, görevde yükselme sınavları ve hukuk çiğnenerek yapılan atamalar, DHMİ çalışanları ve yurttaşlarımızı mağdur etmiştir. Haksız, hukuksuz, liyakatsiz atamalara kılıf uydurmak için başmüdür yardımcılığı sıçrama tahtası yapılmıştır" dedi.

"KANUN, KURAL, HUKUK TANIMIYORLAR"

AKP iktidarının, devlet yönetiminde adeta kanun, kural, yönetmelik, liyakat ve hukuku dikkate almadığını söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bunca senedir ülkemizi liyakate değil yandaşlarının isteklerine göre yönetiyor. Devlette liyakati değil, partizanlığı, ahbap çavuş ilişkilerini, yandaşlığı, cemaat, tarikat ve yakın gördüğü sendika öncelikli kayırmacılığı esas alıyorlar. Torpil ve kayırmacı tutumlarıyla büyük haksızlıklara yol açıyorlar. Neredeyse devletin her kurumunu tek adam yönetimlerine özgü şekilde 'aile şirketi' gibi yönetiyorlar. Atama, görevde yükselme ve yer değişikliklerinde de çok açık ve net biçimde kanun, kural, liyakat, hak, hukuk ve yönetmelik tanımadan kayırmacılık ve ayrımcılık yapıyorlar" diye konuştu.  

"ADALET İSTİYORUZ"

Kamuoyunda sıkça tartışılan liyakatsiz ve adaletsiz atamalara tepki gösteren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Toplumda sıkça duyulan kayırmacılık, torpil gibi çeşitli iddialar, şimdi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı, bugüne dek başarılı çalışmalarıyla takdir edilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde de gündeme geliyor. DHMİ'de yapılan atamalara ve işletilen sürece ilişkin pek çok hukuksuz, yandaş, kayırmacı tutum ve tercihlerde bulunulduğuna dair iddialar başta kurum çalışanları olmak üzere herkesi rahatsız ediyor. Kanun, yönetmelik, prosedür ve kural dışı olarak yaşanan olumsuzlukların ve haksızlıkların, kanun ve yönetmelik dışı atamaların, hukuksuzlukların önlenmesini, kurum içinde yapılan ayrımcılığın sonlanmasını, adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz."

"4 SAATLİĞİNE ATAMAYI NASIL AÇIKLIYORSUNUZ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu önergede şu sorulara yanıt aranıyor:
"1- Adana Havalimanında Arff (itfaiye) memuru kadrosunda görevli M.İ.'nin DHMİ Personel Daire Başkan Yardımcısı olarak atandığı doğru mudur, doğruysa bu atama hangi şartlar gözetilip ne gerekçeyle yapılmıştır?
2- Tartışmalı bir biçimde DHMİ İşletme Dairesi Başkanlığı görevine atanan C.A. niçin görevden alınmıştır? Bu kişiyle ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?
3- Adana Havalimanı İşletme Müdürlüğünde memur olarak çalışan K.E.'nin İzmir Havalimanı Başmüdür Yardımcısı olarak atandıktan 1 gün sonra DHMİ Genel Müdürlüğü merkezine alınarak Şube Müdürü kadrosuna getirdiği doğru mudur? Böyle bir uygulamaya neden ihtiyaç duyulmuştur?
4- Adana Havalimanı'nda Koruma ve Güvenlik Memuru olarak çalışan M. B.'nin, Adana Havalimanı Başmüdür yardımcısı kadrosuna atandıktan yalnızca 4 saat sonra Adana Koruma Güvenlik Müdürü kadrosuna atandığı doğru mudur?
5- Adana Havalimanında iddiaya göre sınavsız olarak atandığı koruma ve güvenlik şefi kadrosunda görev yapan S.C.'nin önce Adana Havalimanı Başmüdür Yardımcısı olarak atanıp şube müdürlüğü kadrosunu beğenmediği için aynı gün Gaziantep Havalimanı Başmüdür Yardımcısı yapıldığı iddialarını nasıl açıklarsınız?
6- Adana Havalimanında mühendis olarak çalışan ve AKP'li eski bir vekilin akrabası olduğu ileri sürülen M.A.H.'nin Gaziantep Havalimanı Başmüdür Yardımcısı olarak atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
7- DHMİ Genel Müdürlüğünde memur olarak görev yapan Y.K.'nin Pazarlama Daire Başkan Yardımcısı olarak atandığı, yine İnsan Kaynakları Daire Başkanlığında memur olan Ç.G.'nin insan kaynakları daire başkanı olarak atandığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu atamalar niçin ve hangi gerekçelerle yapılmıştır?"