"ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU SÜRÜYOR"

Yaşamına son veren Tıp Fakültesi Öğrencisi Enes Kara'nın yaşadıklarını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Geleceğimiz olan gençlerimiz ne yazık ki işsizlik, eğitimsizlik, çaresizlik duygularıyla kıvranırken, ne yazık ki tıp fakültesinde okuyan gencimiz Enes Kara yaşamına son verdi. Neydi bu gencimizi hayatının baharında solduran sorun? Barınma problemiydi. Milyonlarca gencimiz yetersiz yurt, yüksek özel yurt ücreti ve ev kiraları nedeniyle çok ciddi biçimde barınma sorunu yaşıyor.  Çözüm üretmesi gereken iktidar ise algı yürütüp adım atmıyor" diye konuştu.

"BARINMA SORUNUNU ÇÖZELİM"

Ülkenin her yerinde ihtiyaç bulunmamasına rağmen üniversitelerin açıldığını ama yeteri oranda yurt yapılmadığını ifade eden Ayhan Barut, AKP iktidarını eleştirerek, şunları kaydetti:

"Yetersiz öğrenci yurtları nedeniyle mağdur olan öğrencilerimiz, özel yurtların ve ev kiralarının fahiş oranda artması nedeniyle de yine yalnız ve sahipsiz bırakıldı. Aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimiz bu ve benzeri nedenlerle, ülkemizi adeta abluka altına alan, denetimsiz, kontrol dışı cemaat yurtlarına mecbur kalıyor. Enes Kara Bu kardeşimiz son mesajında, 'Ümidimi çalanları asla affetmeyeceğim. İstemeden, zorla cemaat yurduna gönderildim' diyor. Bu konuyla ilgili Meclis'te defalarca öğrencilerimizin sorunlarına çare bulunmasını istedik. Soru önergeleri, kanun teklifleri verdik ama iktidar oralı bile olmadı. Şimdi bu vebali nasıl taşıyacak iktidar? Üniversite öğrencilerimizin yurt sorununa kesin ve kalıcı çözüm bulunmak zorundadır. Özel öğrenci yurtları ve ev kiralarındaki fahiş artışa müdahale edilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmeden barınma sorunu çözülmelidir. Daha fazla vakit kaybetmeden öğrencilerimizi gerici-cemaatçi baskı düzeninden kurtaralım! Yeterli yurt yapılsın, öğrencilere destek verilsin!"