"130-135 TL FİYAT ÇOK DÜŞÜK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Ülkemizde çiftçi ve esnafından emekli ve işsizine kadar herkes gibi orman köylülerimiz de mağduriyet yaşıyor. Geçimini ormancılık faaliyetleriyle sağlayan köylülerimizin Meclis'te ifade edilmesi gereken bir sorunu var. Saimbeyli ilçemizde kesime uygun ağaçlar için metreküp başına orman köylülerine bu yıl 130-135 liralık bir ücret belirlenmiş durumda. Bu rakam geçen sene 83 liraydı" diye konuştu.

"KÖYLÜMÜZÜN EMEĞİ HEBA EDİLEMEZ"

Orman köylülerinin ekolojik ve biyolojik gerekçeyle kesime uygun olduğu saptanan ağaçlar için belirlenen fiyatları kabul etmediğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Köylülerimiz düşük fiyattan kaynaklanan bu duruma isyan ediyor. Neden? Çünkü geçen sene kesim için kullandıkları mazot 6.5 liraydı, bu sene 23 liraya dayandı. Yağ fiyatları yine aynı şekilde fahiş oranda arttı. Peki orman köylüsünün kesim ücreti niye artmıyor? Bu parayla orman köylüsünün mağdur edilmesi doğru değildir. Antalya ve Karadeniz tarafında kesim fiyatı yüksekken Adana bölgesinde düşük olması kabul edilemez. Orman köylüsünün emeği heba edilmesin, ağaç kesim fiyatları yükseltilsin."