Sağlık emekçilerinin artan iş yükünün hafifletilmesini ve destek verilmesini talep eden Barut, sağlıkta her branştan yeterli atama yapılması çağrısını yineledi.

radyoloji teknikerleri

BAKANA SORDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek, "Radyoloji teknikerleri çok dertli ve sıkıntılı. Koronavirüs nedeniyle hasta yoğunluğu yaşanan, filyasyon ve acil şartlarında çalışma içinde olan radyoloji bölümlerinde röntgen odalarındaki çalışma koşulları dikkate alındı mı? Aynı hastaya yapılan çekim sayıları belli mi? Gereksiz tetkikin önüne geçmek için çalışmalar yapılıyor mu?" diye sordu.

"ÖLÜM HABERLERİ GELİYOR"

Radyoloji teknikerlerinin eksik personel, yeterli önlem alınmaması, artan iş yükü ve risk nedeniyle yaşamını kaybettiğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:


Son bir haftada Koronavirüs nedeniyle radyolojiden kaç kişi vefat etti ve vefat eden kişilerin aileleri için herhangi bir çalışma var mı? Radyoloji teknikerlerinin sağlığını düşünmek için gerekli önlemler alındı mı? Çekim ünitesinden minimum iki kişi çalışıyor mu? Alım sayıları, atamalar artırıldı mı? Radyoloji teknikerleri endişeli, devamlı ölüm haberlerinin gelmesi üzerlerinde baskı oluşturmakta. Ailelerine yansıyan psikolojik sorunlar yaşanmaktadır. Acilen bu alanlar düzeltilmeli. Ayrıca atama ve alımları da artırmayı düşünüyor musunuz?