"İŞ ÇOK, ATAMA VE HAK ÖDEMESİ YOK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sağlıkta şiddet ve sağlık emekçilerinin haklarıyla ilgili söz alan Ayhan Barut, "Kahraman sağlık emekçileri, özellikle pandemi döneminde iş yükleri arttığı ve ekonomik hakları ödenmediği halde fedakarca görev yapmayı sürdürüyor. Kutsal bir mesleğin temsilcileri olan sağlıkçılarımız hakları tam olarak verilmediği halde halk sağlığı için mücadelesine devam ediyor. Sağlıkta 39 branştan yüz binlerce gencimiz atama bekliyor, iş yükü artıyor, hakları ödenmiyor ama sağlıkçılarımızın sesini duyan yok" diye konuştu.

"BU VAHŞET SON BULSUN"

Kahraman sağlık emekçilerinin özverili çalışmaları ve artan iş yüküne karşın ayrıca şiddet mağduru olduğunu ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Sağlıkta çözüm bekleyen onca sorun ve çilenin arasında kahraman sağlık emekçilerimiz ayrıca şiddete uğruyor, katlediliyor. Sağlıkta can yakan sorunlar yetmezmiş gibi şiddet kol geziyor. Meclis kürsüsünden defalarca dile getirdik, çözüm istedik ama iktidar adım atmadı. Gelin sağlıkta vahşetin son bulması için daha çok zaman kaybetmeden etkin bir yasal düzenleme yapalım. Muhalefet iktidar el ele sağlıkta yaşanan sorunlara çözüm bulalım. Şiddetin son bulması, sağlıkçıların haklarının verilmesi için seferber olalım. Bu vahşet son bulana kadar susmayacağız."