Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel ile eski milletvekili ve Kozan Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Büyükyılmaz, CHP'nin uyguladığı seçim stratejilerinin doğru olmadığının Adana ve Türkiye genelindeki seçim sonuçlarıyla ortaya çıktığını vurguladı.

Hulusi Güvel'i ofisinde ziyaret eden Mehmet Büyükyılmaz, seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunurken CHP'nin Adana'daki oylarının düşmesindeki etkenlereni araştırılması gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde 'AKP kazanmasın kim kazanırsa kazansın' politikası ile kırsalda 'MHP ağırlıklı olan yerlerde oylar MHP'ye verilsin' propagandasının Adana'daki adayları olumsuz etkilediğini ifade eden Büyükyılmaz, "Adana’da Büyükşehir ve 12 ilçede yeterli oy alamamızın neden kaynaklandığını hep birlikte irdelemek zorundayız. Sorunun örgütler, adaylar ya da meclis üyesi adaylarından kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakmak lazım. Önümüzdeki seçimlerde tüm bu sorunları aşmış bir parti olarak halkın huzuruna çıkmak zorundayız” dedi.

CHP'nin Adana'da hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Hulusi Güvel ise, CHP'nin temel argümanlarının halkı sürükleyen bir yapıda olmadığını kaydetti. Adana'da CHP seçmeninin örgütlerin önünde yer aldığını vurgulayan Güvel, "Toplam 15 ilçeli Adana'da sadece 3 belediye başkanlığını kazanmak yetmez.  Öte yandan Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Karataş ve Ceyhan dışında kalan 10 ilçede meclis üyesi çıkaramamak CHP adına üzüntü verici bir durumdur. Adana'da CHP oyları her zaman yüzde 30-32'ler civarındadır ancak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 24.8'de kaldığımız görülmektedir" diye konuştu.

Aday belirlemede uygulanan yöntemlerin CHP'nin temel felsefesine uygun olmadığını dile getiren Güvel, şunları söyledi:

"Adana'da belediye başkan adaylarındaki genel merkezin yöntemi yanlıştır. Tercihleri yanlış olmuştur. İlimizi tanımadan, adayları bilmeden, yöreyi bilmeden, örgütleri tanımadan karar vericilerin yanlışlığı direkt sonucu etkilemiştir. Karar vericilerin örgütleri ve partilileri dışlayarak hareket etmeleri, geçmişte yönetici, vekil ve bakanlık yapmış parti emekçilerini yok sayarak hareket etmeleri, yanlış aday belirlemesine sebep olmuştur. Belediye meclis üyelerinin bile örgütler, partililer dışlanarak genel merkezce belirlenmesi örgütlerde ve parti tabanında ciddi anlamda kırılmaların yaşanmasına sebep olmuştur. Örgütler yetersiz ve zayıftır. Partiye gönül verenlerin, üyelerin, sempatizanların beklentilerini karşılamaktan uzaktır. CHP olarak politikalarımızı yeniden gözden geçirmek zorundayız. Bu bağlamda başarısız olan il ve ilçe örgütleri hemen istifa etmelidir. Genel merkez aday belirleyicileri derhal CHP tabanından özür dileyerek görevlerinden ayrılmalıdır."