İşte Başbakan Erdoğan'ın Adana'daki açıklaması
4 Haziran 2011’de Adana’ya geldim. Burada sizlerle bir hasret giderdim. O gün burada Adana için bazı yatırımlardan bahsetmiştim. Biz geçmiş siyasetçiler gibi unutanlardan ve unutturanlardan değiliz. Neyi söylediysek yerini bulana kadar peşini bırakmayız. 2011’de demir yolu ağını söylemiştik. Aynı yıl çalışmaları başlattık.
Aralık ayında inşallah proje çalışmalarını bitiriyoruz. Kamulaştırma çalışmaların ardından ihaleyi yapacağız. 2015’te 28 kilometrelik güney çevre yolunu Adana’ya kazandıracağız. Bir başka söylediğimiz yatırım ise metroydu. Bunu gerçekleştirmek için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamayı hazırlayıp bakanlığımıza vermesi gerekiyor. Bu projeyi ne yazık ki belediyemiz henüz hazırlayamadı. 2015’de bunlar yapıp metroyu da tamamlayacağız. 

2011’de söylediğimiz bir diğer yatırım ise Yüreğir Kültür Merkezi’ydi. Bunu tamamladık. Bugün de açılışını yapıyoruz. 

Adana’ya 33 bin kişilik bir stadyum yapacağımız söylemiştik. TOKİ’nin yaptığı stadın maliyeti 140 milyon lira. 2014 yılında teslimini planlıyoruz. 

Çukurova bölgesel havalimanı demiştik. Bu havalimanı Adana’ya, Mersin’e Çukurova’ya hitap edecek İlk aşamada yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip. İç ve dış hat trafiğine açık.