Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ay, FETÖ'nün fitne şebekesi olduğuna dikkat çekerek, “Milli ve manevi değerlerimizi istismar etmeye çalışanlara 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz" dedi.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Ay, "15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla halkımız sokaklara döküldü. Vatanına, bayrağına, ezanına ve iradesine sahip çıktı. Zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirdi. Darbecilerin heveslerini kursaklarında bıraktı" dedi. 

'UNUTMAYACAĞIZ'

15 Temmuz'u asla unutmayacaklarını belirten Başkan Ay, "15 Temmuz'un bir şahlanış ve dik duruştur. 15 Temmuz bu millete boyun eğdirmek isteyenlere verilen en güzel cevaptır. Bizlerde de 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bilinçli, sağduyulu ve dirayetli olacağız. Milli ve manevi değerlerimizi istismar etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızın selameti, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için birlik ve beraberliğimizi koruyacağız.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Ay, "Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.