Mazbatayı aldıktan sonra 8’inci Halk Günü’nü dün yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  yurdun değişik bölgelerinden “Bizim belediyede de halk günü olsun” diye telefonlar açıldığını belirtti ve sözlerine  “Bunları duymak güzel. Biz devamlı halkla iç içe olacağız. Cuma günleri buradayız, 6 gün sahadayız” diyerek başladı. Çetin, belediye başkanlığının iş başvurusu ve CV kabul eden bir makam değil, iş ve icraat yapan bir yer olduğunun altını çizerken “Yine de CV’lerinizi alıp ilgili yerlere ileterek sizlere yardımcı olacağız. Siz beni koltuğa 5 yıl çakılayım diye seçmediniz” diye konuştu.

TEŞEKKÜR, PLAKET, ÇİÇEK VE ALKIŞ

“Küfür hariç her türlü eleştiri ve öneriye açık olduğunu” dün de yineleyen Başkan Çetin, “Demokrasi şölenimiz devam edecek” deyince alkışlarla karşılandı. İlk teşekkür Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Evren’den geldi: “İsteğim de yok, eleştirim de. Ben teşekkür için geldim...”Semt Pazarları Esnaf Temsilcisi Ahmet Akçay da “Halkla iç içe olduğunuz için teşekkür ederiz” derken bazı yurttaşlar Yol ve Temizlik işleri birimlerinin icraatlarına yönelik övgülerini aktardılar. Şanlıurfalılar fotoğraf plaketi, Semiha İnan Urunduoğlu Ortaokulu folklör öğrencileri çiçek verirken, Macide Yağlı adlı kadın da 60 Evler Sitesi’nde yapılanlara yönelik duygularını bir gazetede çıkan haberi göstererek teşekkür etti.

KADINLAR KARŞISINDA KILDAN İNCE

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bazı yurttaşların “İş istiyoruz” biçimindeki talebiyle de karşılaştığı Halk Günü’nde “Halk Günü’müzün iş taleplerinin değil, mahallelerin sorunlarının dile getirileceği ortamdır” diye konuştu. Başkan Çetin,  “Pazarlarda başka günlerde de iş yapmak istiyoruz” diyen Gönül Dal adlı bir kadının talebine “Kadınlar karşısında boynumuz kıldan incedir, gereğini yaparız. Yeter ki iş olsun” diye karşılık verdi. Konuşması ve talimatları alkışlar ve teşekkürlerle karşılanan Çetin, satranç yeri isteyenlere de “Biraz sabır, sonra halledeceğiz” diyerek yanıt verdi.