Adanahabermerkezi.com

Adana büyükşehir Beldiye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Özel bankaların Belediye borcunu ertelediğini ancak Vakıfbank’ın kamu borcunu ertelemediği” yönündeki açıklamasını hatırlatan Özel, “Başkan Karalar’ın Sahra Hastanesini yapmasını hazmedemeyenlerden kimin talimatı verdiğini sorarlar."dedi. 

"ÖZEL BANKALAR BORÇ ERTELİYOR, AMA KAMU BANKASI BORÇ ERTELEMİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel’in konu hakkındaki açıklaması şöyle;

“Zeydan Karalar'ın yapmış olduğu sahra hastanesinden duyulan rahatsızlık ve o konuda karalamalar olurken,  Zeydan başkan bugün bir başka gerçeği açıkladı. Somut delillere ortada inanmayan bakar.  Zor durumdaki insanlara hizmet yapmaya çalışırken Zeydan başkan bütün belediyeler gibi ve bütün kriz öncesi durumu iyi olup kriz döneminde nakit akışına ihtiyaç duyan kurumlar gibi bankalara gitmiştir.  Zeydan başkanın borç erteleme talebini özel bankalar olumlu karşılanmıştır. Borçlarını ertelemiştir. Ancak Vakıfbank borçları ertelememektedir. Şimdi çıkıp da ‘kamu bankaları krizle mücadelede üstüne düşeni yapıyor’ deyip ardından özel bankalara laf edenlere Muhalif Belediyelere geldiğinde özel bankaların yaptığını ertelemeyi bile yapmayan kamu bankasına bu talimatı kimin verdiğini sorarlar.  

"VAKIFBANK'IN BÜYÜKŞEHİR'İN BORCUNU ERTELEMEMESİNDEN MURADINIZ NEDİR?"

Adalet ve kalkınma partisi,   VakıfBank'ın Adana büyükşehir'in borcunu ertelememesinden muradınız nedir? Bu ramazan gününde dağıttığı Ramazan kolileri evlere ulaştırdığı iftar yemekleri ve bu süreçte yapmış olduğu sosyal yardımları durdurmanın Adana'ya Adanalılara ne yararı vardır?”