Başkan Hüseyin Sözlü, bayram mesajında şunları söyledi:

“Adanalılar’ın ve Türk-İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı bütün kalbimle kutluyorum. Ramazan Bayramı, Adana’ya, Türkiye’ye, Dünya’ya ve özellikle de savaşların, acıların yaşandığı coğrafyalara barış, mutluluk ve huzur getirsin. Ramazan Ayı süresince tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler ve ettiğimiz dualar, Cenab-ı Allah’ın izniyle güzelliklerin, milletimize ve hemşehrilerimize ulaşmasına vesile olsun. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki, Ramazan Ayı boyunca ibadetlerimizi gerçekleştirdik, manevi değeri çok yüksek iftar sofralarında hemşehrilerimizle, ailemizle, sevdiklerimizle bir arada olduk ve bayram arifesine ulaştık.

Bugün isterdik ki; Dünya üzerinde ve komşu ülkelerde varlığını sürdüren Türk-İslam Alemi mensubu kardeşlerimiz barış, huzur, esenlik ve mutluluk içinde olsun. Ne yazık ki, gerçek böyle değil ve millet olarak bu özlemimizin gerçekleşmesini canı gönülden diliyoruz. Bayram tadında bir geleceğe; insanlık ve din kardeşlerimizle birlikte uzanmak en büyük arzumuz.

Suriye’de, Kuzey Irak’ta, Türkmeneli’nde, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Kırım’da hayatlarını devam ettirmeye çalışan kardeşlerimiz, ne yazık ki çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Ramazan Bayramı’nın, Türk-İslam Alemi’nin ve insanlığın yaşadığı acıların son bulmasına vesile olması için Cenab-ı Allah’a dua ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerimin olmak üzere, Türk-İslam coğrafyasında varlığını sürdüren kardeşlerimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, nice bayramlara sağlık ve huzur içinde birlikte girmeyi Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”