AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Vahit Kirişci ve İl Başkanı Mustafa Kebude, Gülbahçesi Mahallesinde boykot kararına uymadıkları için referandum akşamı evleri basılarak, taşlanan ve darp edilen Osman Kaplan ve ailesini evinde ziyaret ettiler.
Yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletip, gerekli yardım ve müdahalelerin yapılacağını belirten AK Parti heyeti, demokratik bir ülkede, demokrasiden dem vurup demokratik hak isteyen ama demokrasiden maalesef nasibini almamış bir grup olduğunu belirtip. Demokrasi fakiri olanların, hatta demokrasiden nasibini alamamış olanların hiç kimseye zorbalıkla görüşlerini kabul ettiremeyeceklerini söylediler.
Boykot mağduru Osman Kaplan ve aile fertleri, 12 Eylül 2010 akşamı yüzleri maskeli kalabalık bir grubun evlerinin önüne gelerek, evlerini ve dükkânlarını taşladıklarını, atılan taşlar sonucu çeşitli yerlerinden yaralandıklarını ve anne Medine Kaplan’ın girdiği şoktan hala çıkamadığını ve şuur kaybının devam ettiğini belirttiler.
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, anne Medine Kaplan ile yakından ilgilenip gerekli psikolojik desteğin verilmesini ve sağlığına bir önce kavuşturulmasını sağlayacağını söyledi.
Kaplan ailesine yapılan ziyareti sırasında, AK Parti Adana Teşkilat yöneticileri, Seyhan İlçe Başkanı Sadullah Ergin, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve Seyhan ilçe yöneticileri hazır bulundu.