Kaynak : Ekspres Gazetesi

Adana’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın, 28 Mart’ta geçici süreyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından, siyasi skandalların yanı sıra, akıllara durgunluk verecek bir garip uygulamalara da imza atıldığına tanık olunuyor!.. Aziz Nesin’in mizahına taş çıkartacak, Karadeniz fıkralarına rahmet okutacak, skandalın öyküsü, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında gerçekleştirilen imza protokolü ile başlıyor.

KENTSEL YENİLEME ALANI

Büyükşehir Meclisi, mayıs ayında, Yüreğir’de Kışla Mahallesi’nde Kentsel Yenileme adı altında bir projeyi gündemi alarak, meclisten geçiriyor. Mecliste kabul edilen gündem maddesine göre, Kışla Mahallesi’nde TOKİ ile toplu konut yapılması kararlaştırılıyor. Ancak, o dönemde Büyükşehir Belediye Başkanvekili olan Mahmut Çelikcan’ın başkanvekilliğine karşı, İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı veriliyor. Çelikcan’ın, karara itirazı da reddedilince, Çelikcan, başkanvekilliği görevinden ayrılmak durumunda kalıyor.

ÇELİKCAN’LA İMZA TÖRENİ

Ancak, durumun böyle olmasına karşın, TOKİ Başkanlığı, 17 Haziran’da, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediye Başkanlığı ile imza protokolü imzalıyor. Akla ziyan ön protokolde, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Çelikcan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Yüreğir Belediye Başkanvekili Hıdır Bahçe’nin imzaları görülürken, protokolün son bölümündeki, devlet ciddiyetiyle, yöneticiliğiyle bağdaşmayan şu sözler, oldukça düşündürücü bulundu: “… Sekiz maddeden ibaret olan iş bu ön protokol, taraflar arasında varılan mutabakat gereği üç nüsha olarak tanzim edilmiş olup, 17/06/2010 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir”. Öte yandan, TOKİ ile imzalanan bu ön protokol, hukukçular tarafından, “evrakta sahtecilik” olarak nitelendirildi.