Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP’yi dinsizlikle itham eden söylemine sert tepki gösterdi. Bulut, “Sayın Halaçoğlu, 13 yıllık iktidarın izinden giderek dini siyaset alet etmiş ve adeta ‘Yok AKP’den bir farkımız’ itirafından bulunmuştur. Bu sözler toplumu ayrıştıran, ötekileştiren bir anlayışın ürünüdür. Bu nedenle de kabul edilemez. Sayın Halaçoğlu özür dilemelidir” dedi.

UTANÇ KAYNAĞI

CHP Adana İl Başkanı Bulut, MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında kullandığı "Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" şeklindeki ifadenin MHP için büyük bir utanç kaynağı olduğunu söyledi.

BİLİNÇALTININ DIŞA VURUMU

Halaçoğlu’nun partisi adına yaptığı konuşmayla dini siyasete alet ettiğinin altını çizen Bulut, “MHP Grup Başkanvekili bilinçaltındakilerin dışa vurumu olan bu sözlerle aslında MHP’nin 13 yıllık iktidardan bir farkının olmadığı mesajını açık bir şekilde vermiştir” diye konuştu.

AKP TABANINA MESAJ

MHP yöneticilerinin TBMM Başkanlığı seçimindeki tutumları nedeniyle gelen kamuoyundan gelen tepkileri savuşturmak için topyekun CHP’yi hedef alan açıklamalar yaptığını aktaran Bulut, “MHP yöneticileri kendi tabanlarında oluşan rahatsızlığı dindirememiştir. Grup Başkan vekili Halaçoğlu da yaptığı açıklamayla hem CHP’yi hedef yapmaya çalışmış hem de olası bir erken seçim için AKP tabanına mesaj vermiştir. AKP’nin dara düştüğü her konuda can simidi olma görevini üstlenen MHP’nin yöneticileri; olası bir erken seçimde yaşayacakları oy kaybını da bu şekilde telafi etmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

AYRIŞTIRAN, ÖTEKİLEŞTİREN ANLAYIŞIN ÜRÜNÜ

İnançların hiç kimsenin tekelinde olamayacağını altını çizen Bulut, hiç kimsenin de bireylerin inançlarını sorgulamaya hakkının olmadığını ifade etti. Bu hakkın sadece Yaradan’a ait olduğunu vurgulayan Bulut,  Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir devlet olduğunu anımsatarak kurumların dininin olamayacağını söyledi. Bulut, “Bu sözler talihsizliğin ötesinde bilinçaltındaki düşüncelerin bir dışavurumudur. Bu tür sözler toplumu ayrıştıran, ötekileştiren, kamplaştıran bir anlayışın ürünüdür. İnsanları ve kurumları inançlara göre kategorize etmek ne dine ne de insanlığa sığar. Sayın Halaçoğlu özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.