CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 6. maddesi üzerinde söz aldı. Bulut, AKP'nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ülke gerçekleriyle bağdaşmadığını belirtti. 

ERDOĞAN’IN ANLATTIĞI TÜRKİYE, SARAY !

CHP’li Bulut, “Erdoğan’ın grup konuşmasını dinleyince dedim ki ya bir başka Türkiye'de yaşıyor herhâlde yani bu bizim yaşadığımız Türkiye değil. Milletvekillerimiz sürekli bölgelerinde halkla iç içe ancak Cumhurbaşkanının anlattığı Türkiye, o Türkiye değil. "Burası neresi olabilir?" diye düşündüm, olsa olsa anteninde A Haber çeken, müştemilatında istediği rakamı veren TÜİK gibi kurumların olduğu, İçişleri Bakanının söylediği gibi kekleyenlerin, iş adamlarıyla kekleyerek belli bir sermaye birikimi sağlayanların olduğu ya da Mehmet Ağar'ın söylediği gibi, mafyanın çökme ihtimaline karşı iş adamlarının otellerine çökenlerin olduğu saraydır. En büyük müştemilatı tutan da sarayın 5'li çetesi” ifadelerini kullandı.  5'li çete olarak adlandırılan Kalyon, Kolin, Cengiz, Rönesans ve ERG’nin son 5 yılda kamudan aldığı 55 ihalenin tutarının 165 milyar TL olduğunu söyleyen Bulut, Türkiye'de yapılan tüm inşaatlarda bu şirketlerin olduğunu kaydetti.

BELEDİYELERİMİZ SARAY’IN YAPMADIĞINI YAPIYOR  

aray müştemilatının içinde pahalı otellerde tatil yapan havuz medyasının gazetecileri olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti: 
Saray Türkiye'sini görünce  Erdoğan, "Bu konuşulanlar iftira, milletten çok güzel haberler geliyor." diyor. 20 milyon yoksulun biriktiği, derin yoksulluğun yaşandığı Türkiye'de "Milletten güzel haberler alıyoruz." diyebiliyor. "Neymiş? Millet açmış, nankörlüğe doymuyorlar; aç dolaşanları buyurun, siz doyurun." diyor. Biz o görevleri yerine getiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi Başkanlarımız geçen dönem 10 milyona yakın kişiye ayni yardım, 2 milyona yakın vatandaşa nakdî yardım yaptı. Askıda faturaya mahkûm ettiğiniz vatandaşlarımızın 500 bin su faturasını yine bu belediyelerimiz ödedi. "CHP belediyeleri gelince sosyal yardımlar kesilecek." dediğiniz belediyeler, sosyal yardımları 2 katına çıkardı, pandemide 2 milyar TL’nin üstünde yardım yaptı. Ama Sayın Cumhurbaşkanı beşli çeteyi doyurmaktan, 4 maaş alan bürokratlarından bu vatandaşlarımızı görmüyor. Bu vatandaşlara her fırsatta borç veriyor. Türkiye'de yapılan yardımların gayrisafi yurt içi hasılaya oranına bakıldığında yüzde 1,5'larda, dünyada bu yardımı yapan ülkeleri sıraladığımızda 5 gruba ayrılmış, en alt grupta Türkiye var, gelişmekte olan ülkelerin bile altında.

MODERN KÖLELİK

Bu yılın ilk dört ayında tüketici kredisi ve kredi kartı borçları nedeniyle bankalara ödenen faizin 34,5 milyar TL olduğunu söyleyen Bulut,  bu dönemde bankaların  21 milyar TL  kar ettiğini bildirdi. İktidarın vatandaşı borçlandırdığını, modern köleliğe soyundurduğunu, kamu bankalarından Demirören gibi gruplara ödemesi yapılıp yapılmadığı belli olmayan krediler verildiğini söyledi. 

AĞAM BİZİMLE EĞLENİY

CHP’li Bulut, “Bu kredilerin ödenip ödenmediğini her gün soruyoruz. Ancak hiçbir iktidar milletvekili gidip de Demirören'in kapısını çalamaz çünkü o çalacağı kapı sarayın kapısı, Demirören'in değil sarayın kapısı. O borçları, aldıkları krediyi ödemeyenlerin hepsi saray müştemilatının içerisinde. Bu yaşananlar bize şunu gösteriyor: Kemal Sunal'ın bir filmi vardı, Faşo Ağa'ya derdi ki: "Ağam bizimle eyleniy herhâlde." Durum böyle.  İster erken seçim olsun ister zamanında seçim olsun bu ağalık sistemine son vereceğiz” dedi.