CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, mayıs ayında yarısı biten Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğini Meclis gündemine taşıdı. Bulut, 2015’te yasal düzenlemeyle gizlenen, genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde beşi ile sınırlandırılan örtülü ödeneğin nereye harcandığının Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 24’üncü maddesi gereği açıklanmadığını kaydetti. 
TAARRUF TEDBİRLERİNE KENDİLERİ UYMUYOR
Kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen Cumhurbaşkanlığı’nın kendi yayınladığı genelgeye uymadığını, hesabı verilmeyen örtülü ödenekten harcanan paraların rekor üzerine rekor kırdığını belirten Bulut, “Mayıs ayı bütçe gerçekleşmelerine göre Cumhurbaşkanlığı geçen yılın ilk 5 ayında 198 milyon lira harcarken bu yılın aynı dönemindeki harcaması 1.5 milyar liraya yaklaşmıştır.  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın harcamaları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı örtülü ödenek harcamalarının beş ayın sonundaki toplamı tarihi bir rekorla 2.5 milyar liraya çıkmıştır” dedi.  
ÖDENEĞİN YARISI 5 AYDA TÜKENDİ
Bulut, örtülü ödenekten ocak ayında 303 milyon, şubatta 222 milyon, martta 191 milyon, nisanda 522 milyon, mayısta ise 250 milyon liranın harcandığını bildirdi. Yılın başında 2 milyar 818 milyon lira olan, daha sonra 3 milyar 168 milyon liraya çıkartılan Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin yarısının mayıs sonu olmasına rağmen tükendiğini söyleyen Bulut,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEKİ REKOR ARTIŞIN GEREKÇESİ NEDİR?
-Sorgulanamaz ve denetlenemez olan örtülü ödenekteki olağanüstü artışın gerekçesi nedir?
-Örtülü ödeneğin nerelere harcandığı şeffaflık ilkesi içerisinde kamuoyu ile paylaşılması düşünülmekte midir? 
HANGİ KALEMLERİ İÇERİYOR?
-Yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere devri iktidarlarınızda örtülü ödenekten ne kadar para harcanmıştır? 
-Örtülü ödenekten harcamalar hangi kurum tarafından ne amaçla yapılmıştır?
-Örtülü ödenekten yapılan bu harcamalar hangi kalemleri içermektedir? Bu kalemler neye göre belirlenmektedir?
REKOR HARCAMANIN İBBB SEÇİMİYLE İLGİSİ VAR MI?
-Örtülü ödenek harcamalarına herhangi bir sınırlandırma getirilecek midir?
-Nisan ve mayıs aylarında yapılan rekor harcamanın YSK eliyle iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle bir ilgisi var mıdır?