Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı. Bulut, “Nereden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz” diyerek halka sağduyu çağrısı yaptı.

TERÖRE LANET

CHP İl Başkanı Bulut, Suruç’ta Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının basın açıklaması sırasında gerçekleştirilen ve 28 kişinin yaşamını yitirip 100’e yakın kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

HALKA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Karanlık ve kirli ellerin ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını belirten Bulut, terörün hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını vurguladı. Türkiye’nin yıllar boyunca terör nedeniyle büyük acılar yaşadığını anımsatan Bulut, “Terör, kin, nefret, acı, gözyaşı demektir. Nereden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Halkımız sağduyulu olmalı ve bu saldırıyı planlayıp gerçekleştirerek toplumu bölmeye çalışan kirli ellerin oyununa gelmemelidir” diye konuştu.

SORUMLULAR BİR AN ÖNCE YAKALANIP ADALETE TESLİM EDİLMELİ

Terör saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Bulut, “Bu alçak saldırının ardındaki sorumluların güvenlik güçleri tarafından yakalanarak bir an önce adalete teslim etmelerini bekliyoruz” dedi.

CHP HEYETİ SURUÇ’A HAREKET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırının tüm boyutlarıyla incelenmesi için bölgeye bir heyet gönderilmesi talimatı verdiğini aktaran Bulut, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’den oluşan heyetin hızla Suruç’a hareket ettiğini sözlerine ekledi.