Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “15 Temmuz 2016’daki ihanet gecesinde, Bilge Liderimiz  Sayın Devlet Bahçeli’nin demokrasiye, milli iradeye, meşruiyete sahip çıkan ‘Siyasi iktidarın yanındayız’ mesajı, toz bulutunu dağıtmış, milli şuuru uyandırmıştır.” dedi.

“TÜRKİYE, İŞGAL EDİLMEK İSTENDİ”

Başkan Avcı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti; yaklaşık yarım asır önce devlet ve millet hayatımıza nüfuz etmeye başlayan, bu süreçte dini ve milli duygularımızı istismar ederek, Allah ile aldatarak gençlerimizi çalan, nice insanımızı köleleştiren, maddi manevi tüm değerlerimizi çalan, adına FETÖ dönen sinsi hain bir örgüt eliyle 15 Temmuz 2016’da tamamen işgal edilmek istenmiştir.” ifadesini kullandı.

KARANLIKTA KONUM ARAYANLAR VE DEVLET BAHÇELİ…

Bünyamin Avcı, devamla şu ifadelere yer verdi:

“İhanetin zirve yaptığı o gecenin zifiri karanlığında çoğu çevrenin tarafını belli edemediği, yeni bir konum ve sığınacak liman aradığı o anlarda feraset, basiret ve cesaret yüklü bir mesaj, Türkiye’nin yolunu aydınlatmıştır. Bilge Liderimiz  Sayın Devlet Bahçeli’nin demokrasiye, milli iradeye, meşruiyete sahip çıkan ‘Siyasi iktidarın yanındayız’ mesajı, toz bulutunu dağıtmış, milli şuuru harekete geçirmiş, başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kamu kurumları için moral olmuştur.”

“BÜYÜK İHANET, GECE İLE GÜNDÜZÜ AYIRDI”

Avcı, şöyle devam etti:

“Neticede Türk milleti istiklaline kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıkmıştır. 15 Temmuz bir milattır. Büyük ihanet gece ile gündüzü, hak ile batılı ayırmıştır. O gece saflar netleşmiş, samimiyet sınavına takılan dost görünümlü hainlerin maskesi düşmüştür. Allah bir daha böylesi kara günleri yaşatmasın, hainlere fırsat vermesin; birliğimizi, kardeşliğimizi ebedi kılsın.”

“TÜM KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şöyle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle; kıymetli hemşehrilerimizin, değerli vatandaşlarımızın Demokrasi ve Milli Birlik Günlerini tebrik ediyor, ‘Vatan bölünmesin, bayrak inmesin, ezan dinmesin’ diyerek can veren ve şehadete eren tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, tüm gazilerimize esenlikler diliyorum.”