Büyüknacar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Büyüknacar, Hazreti Peygamberin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ dediğini hatırlatarak, Türk geleneğinde de kadının devlet yönetiminde en üstte tutulduğunu bildirdi. Büyüknacar, “Kendimizi çok onurlu hissediyoruz. Dünyanın çoğu yerinde kadınlar ikinci sınıf vatandaş olarak görülürken; Türk kadını seçme ve seçilme hakkına çoktan kavuşmuştu. Bu konuda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Kadınların kendilerine verilen her görevi layıkıyla yerine getirdiklerine anlatan Büyüknacar, şunları kaydetti: “Kadın elinin değdiği her yerde güzellik, göz nurunun düştüğü  her noktada bir ahenk bulunmaktadır. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu hepimizin malumudur. Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır. Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet olaylarının ve buna benzer vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı zamanlardan geçmekteyiz. Son derece iğrenç bu rezaletlerin önlenememesi, engellenememesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulmaması vicdanlarımızı sızlatmaktadır. Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran bu insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için; başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.”

 Büyüknacar, her daim bir adım gerisinde durmaktan onur duyduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır” sözlerine hatırlatarak, şöyle devam etti: “Başta şehit annelerimizin ve her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor,  kadınların bu anlamlı gününü tebrik ediyorum. Son olarak diyorum ki:  Biz kadınlar isterse; Hep birlikte bir milleti diriltiriz. Biz Kadınlar isterse Halide Edip olup, zor zamanlarda meydanları inletiriz, Şerife bacı olup kağnısını düşmanın üzerine süreriz, henüz 9-10 yaşında Onbaşı Nezahat diye dünyaya ün salarız, Ülkücü şehit olur, isimsiz kahramanlar listesine adımızı yazdırırız. Fırat’lar yetiştirir, ölüme düğün bayram gibi giden Mehmetçikler yetiştirir de bu vatanı kimseye bırakmayız. Biz kadınlar isterse arkadaşlar, Türk’ü tekrar diriltir. Türkü yine cihangir eyleriz.”