Çelikcan, Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen törenle, görevi Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'den devraldı. Burada yaptığı açıklamada "Belediyede hiçbir şey eskisi olmayacak" diyen Çelikcan, sürekli gürültü ve kavgalarla anılan Adana'nın Seçim sürecinde ülkeye örnek olduğunu söyledi.

Mecliste yapılan demokratik seçimle Adana'nın nasıl yönetileceğini ortaya konulduğunu dile getiren Çelikcan, dün yapılan seçimin meclis iradesinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti. Çelikcan, belediyeyi Adanalılarla yöneteceklerini belirterek, "Belediye yönetimi artık eskisi gibi olmayacak. Daha iyi bir Adana için el ele vereceğiz. Kenti, yatırımcıların kaçtığı, işsizliğin ikinci sırada olduğu bir durumdan kurtaracağız. Tek kişinin yönetiminde hatalar meydana gelebilir, biz sivil toplum kuruluşlarının ve değişik dinamiklerin görüşünü alacağız. İktidar partisine mensup olduğum için bunun avantajını kente getirilecek yatırımlar için en iyi şekilde kullanacağım." dedi.

Yüreğir belediyesine vekaleten bir kişiyi görevlendireceklerini aktaran Çelikcan, bu konuda kimin vekalet edeceğinin belirlendiğini ancak şuanda isim veremeyeceğini söyleyerek, konuyla ilgili yazılın açıklama yapacaklarını anlattı. Çelikcan, görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın yargı tarafından göreve iade edilmesi durumunda kendisinin de eski görevine döneceğini hatırlattı. Başkanlık görevini Çelikcan'a devreden Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel de büyükşehir belediyesinde krallık devrini sona erdiğini ve birlik ve beraberlik içinde yönetileceğine inandığını kaydetti.

Tuncel daha önce ilçe belediye başkanlarından birinin büyükşehire başkan olması durumunda bölge idare mahkemesine gideceği yönündeki açıklamasını hatırlatılan Tuncel, bu kararından vazgeçtiğini aktardı. Devir teslim töreni sırasında güvenlik güçleri belediye binası çevresinde geniş önlem aldı.