Çelebi, “Allah hiç kimseyi böyle bir acziyete düşürmesin. Saraya İttifak ne yaparsa yapsın, Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin geleceği, çocuklarımızın yarınları, halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı için olağanüstü çaba gösteren Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin her bir üyesi gerçekleri her koşulda, her yerde ve her zaman haykırmaya devam edecek. Gerçekleri tüm halkımıza tüm çıplaklığıyla anlatacağız” dedi.

MUHALEFETİN SESİNİ KISMAK İÇİN HUKUKA VE DEMOKRASİYE AYKIRI YOLLARA BAŞVURULUYOR

Yaptığı yazılı açıklamada AKP iktidarının, 18 yıllık süreçte Türkiye’de hukuk, sağlık, eğitim, ekonomi, demokrasi, özgürlükler gibi birçok alanda iflasa sürüklediğini aktaran CHP Adana İl Başkanı Çelebi, Türkiye’yi yönetemeyen iktidarın, bu gerçekliği haykıran muhalefet güçlerinin sesini bastırmak için hukuka ve demokrasiye aykırı yollara başvurmaktan çekinmediğini ifade etti.  

CHP’NİN İKTİDARA YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRDÜKLERİ İÇİN RAHATSIZ OLUYORLAR

Çelebi, “Bugün iktidarın politikalarını eleştirenler, sosyal medyada paylaşım yapanlar, kısaca sesini çıkaran herkes ya hapse atılıyor ya da yargılanıyor. Demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerin sadece adı kaldı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin diğer tüm yöneticilerinin bu anti-demokratik uygulamalara karşı duruşu; demokrasi, hukuk, hak ve özgürlükler ile ilgili çalışmaları hem AKP’yi hem de ortağı MHP’yi rahatsız ediyor. Çünkü, gerçekleri söyleyen,  halkın yararına olan politikalar üreten CHP’nin iktidara yürüdüğünü görüyorlar. Bugün sahip oldukları iktidar olanaklarını ilk seçimde kaybedeceklerini biliyorlar” diye konuştu.

İKTİDAR OLMA HEDEFİ OLMAYAN TEK PARTİ

Siyasi partilerin iktidar olup, ülkeyi daha iyi yönetme iddiasıyla kurulduğunu anımsatan Çelebi, Türkiye’de iktidar olma iddiası taşımayan tek partinin Saray İttifakının küçük ortağı MHP olduğunu kaydetti. MHP’nin, AKP iktidarının Türkiye’yi uçuruma sürükleyen hatalarına karşı çıkmak yerine bu hatalara ortak olmayı tercih ettiğini dile getiren Çelebi, “MHP yönetiminin bu tercihinin nedenini çok iyi anlıyoruz. MHP yönetimi uzun zaman önce, kendisine oy veren seçmenine kulağını tıkayan, halkın sorunlarını çözme, Türkiye’ye çağdaş bir uygarlık hedefine taşıma hedefinden ve iktidar olma iddiasından vazgeçmiştir. Bugün de iktidar olanaklarından yararlanabilme adına iktidarın yandaşlığına soyunan MHP yönetimi, üç genel başkan yardımcısından oluşturduğu komisyon, halkın sorunlarını çözmek için çalışmak yerine, susturamadıkları, sindiremedikleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmaları araştırıp, iftiralarla suç duyurusunda bulunmuştur. Muhalif milletvekillerini hapse attırmak için 1960’larda kurulan tahkikat komisyonunu bugün MHP kendi bünyesinde kurmuştur. Allah hiç kimseyi böyle bir acziyete düşürmesin” şeklinde konuştu.

MHP YÖNETİCİLER GÖZLERİNİN ÖNÜNDEKİ PERDEYİ KALDIRIP, GERÇEKLERİ GÖRMELİ

MHP yöneticilerine hatırlatmalarda bulunan Çelebi şöyle devam etti:

“Türkiye’yi batma noktasına getiren, seçim döneminde terör örgütü liderini devlet televizyonu ekranına çıkaran, 15 Temmuz darbesini gerçekleştiren hain fetöcülerin devlet kurumlarını ele geçirmesine izin veren, terör örgütleriyle görüştüklerini açıkça itiraf eden, tamamen yerli ve milli olan tank-palet fabrikasının Katarlılara satan siyasal iktidarın bu uygulamalarına karşı çıkmak yerine, yandaşlığına soyunan MHP yönetimi, en az AKP iktidarı kadar sorumludur. Ülke gerçeklerinden, kendini hem halkın hem de kendi seçmeninden kopan MHP yönetimine, gözlerinin önündeki perdeyi kaldırmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.”

SİNDİREMEZSİNİZ!

Muhalefeti sindirme girişiminde bulunan Saray İttifakının ortaklarının amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını vurgulayan Çelebi,  “Allah hiç kimseyi böyle bir acziyete düşürmesin. Saraya İttifakını oluşturan AKP ve MHP ne yaparsa yapsın, Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin geleceği, çocuklarımızın yarınları, halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı için olağanüstü çaba gösteren Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin her bir üyesi gerçekleri her koşulda, her yerde ve her zaman haykırmaya devam edecek. Gerçekleri tüm halkımıza tüm çıplaklığıyla anlatacağız” dedi.