Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi,  Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) tarihinin ikinci kez değiştirilmesinin 2 milyon gencin kaderiyle oynamak anlamına geldiğini söyledi. Çelebi, “Gençlerimiz iktidarın kobayı değil, ülkemizin geleceğidir. Gençlerimizin kaderiyle oynamayın” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında ÖSYM’nin Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nı 25-26 Temmuz tarihlerine ertelediğini anımsattı.

"İKTİDAR SÜRECİ YÖNETEMEDİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

Sınava girecek 2 milyon gencin yaklaşık iki aydır bu tarihe odaklı olarak sınava hazırlandığını aktaran Çelebi, iktidarın sınav tarihini ikinci kez değiştirdiğini anımsattı. Çelebi, “Gençlerimiz geleceklerini belirleyecek bu sınava salgın tehdidi altında hazırlanırken, iktidar bir anda sınav tarihini 27-28 Haziran tarihlerine çekti.  AKP Genel Başkanı, müfredatın azaltıldığını, sınav süresinin artırıldığını, baraj puanın ise düşürüldüğünü açıklayarak gençlerden gelen tepkileri dindirmeye çalıştı. İktidar, virüsle mücadeleye gölge düşüren bu kararla salgın sürecini yönetemediğini bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

“HALK SAĞLIĞINI VE GENÇLERİN KADERİNİ BECERİKSİZLİĞİNİZE KURBAN ETMEYİN”

Bu kararın hem gençlerin kaderiyle oynamak anlamına geldiğini vurgulayan Çelebi, salgının sona ermediğini anımsatarak, kararın halk sağlığı açısından da sakıncalı olduğunu söyledi.

Çelebi,  “Sınav tarihini ikinci kez değiştiren siyasal iktidar 2 milyon gencin kaderiyle oynuyor. Gençlerimiz iktidarın kobayı değil, ülkemizin geleceğidir. Gençlerimizin sesine kulak verip onların kaderiyle oynamayın” diye konuştu.