Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 18 yıldır ülkeyi tek başına ve istediği gibi yöneten siyasal iktidarın, hukuku rafa kaldırdığını kaydetti. CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun da aralarında bulunduğu milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi süreci tamamlanmadan milletvekilliklerinin düşürülmesinin evrensel hukuk normlarına aykırı olduğunun altını çizen Çelebi, “İktidar muhalif sesleri susturabilmek için hukuksuzluğu alışkanlık haline getirmiş görünüyor.  Hukuki süreç bitmeden halkın seçtiği milletvekillerinin vekillikleri düşürülüyor. Yandaş değil gerçek anlamda gazetecilik yapanlar ansızın ne ile suçlandıklarını bile bilmeden apar topar gözaltına alınıyor. Hukuksuzluğun zirveye ulaştığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE EKONOMİNİN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs süreciyle birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüsün Türkiye’de de ortaya çıkmasının ardından, iktidarın ekonomi yönetimindeki makyajının aktığını ve ekonominin gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirten Çelebi, “İktidarın gerçekleri saklamak için allayıp pulladığı ülke ekonomisinin gerçek yüzü ortaya çıktı” diye konuştu.

İKTİDAR OY KAYGISI NEDENİYLE HUKUKSUZLUĞA DAYALI OTORİTER YÖNETİM ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRDİ

 İktidarın virüsle mücadele sürecini yönetemediğini,  ekonomik nedenlerle etkili önlemler alamadığını, halkın bu süreçte yaşadığı sorunları çözemediği gibi hemen herkesi borçlandırdığını dile getiren Çelebi, “İktidar, bu süreçte eriyen oylarını toparlayabilmek için hukuksuzluğa dayalı otoriter bir yönetim anlayışını hayata geçirdi. İktidar, bugün kendisi ve ortakları dışındaki partileri ve muhalif olan herkesi terörle ilişkilendirmeye çalışıyor. Terör örgütü fetönün kumpaslarıyla fetöcü hakimlerce yargılanarak cezaevine atılan milletvekilimiz Enis Berberoğlu ve diğer milletvekillerinin anayasa mahkemesi süreci bitmeden milletvekilliklerinin saray talimatıyla düşürülmesi de hukuksuzluğun en açık göstergelerinden biridir” diye konuştu.

HUKUKSUZLUK ZİRVEYE ULAŞTI

Türkiye’de bugün hak, hukuk ve adaletten söz etmenin mümkün olmadığının altını çizen Çelebi, “Bugün, evrensel hukuk değerleri yerine tek kişinin inisiyatifine dayalı saray hukukunun uygulandığına tanık oluyoruz.  Yandaş değil gerçek anlamda gazetecilik yapan Müyesser Yıldız ve İsmail Tükel de tıpkı Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel gibi, ansızın, ne ile suçlandıkları bile söylenmeden hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alınıyor. Hukuksuzluğun zirveye ulaştığı bir dönemden geçiyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. Tüm bu hukuksuzluklara, adaletsizliklere karşın Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda hak,hukuk, adalet şiarıyla, demokrasi mücadelemizi aralıksız ve ödünsüz sürdürüp mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.