Çelebi, “Devletten 9,5 milyar (katrilyon) lira bedelle ihale alan havuz medyasının sahibi firmaya ihale bedeli oranında vergi muafiyeti getirilirken, esnafa, işçiye, memura, yoksula, garibana faizle borcun layık görülmesi kabul edilemez. Düşün artık garibanın, yoksulun, esnafın, emeklinin, işçinin, memurun, yoksul halkımızın yakasından” dedi.

AYRIŞTIRAN POLİTİKALAR TOPLUMDA DERİN YARALAR AÇIYOR!

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamada, Türkiye’yi yönetemeyen siyasal iktidarın ötekileştiren, ayrıştıran politikalarının toplumda derin yaralar açtığını kaydetti.

HALKIN YOKSULLUĞU ARTIYOR, YANDAŞLAR SERVETİNE SERVET KATIYOR

Türkiye’nin her alanda çok kritik bir süreçten geçtiğinin altını çizen Çelebi, halkın büyük bir bölümünün açlıkla, yoksullukla mücadele ettiğini, ağır vergi yükü altında ezildiğini, siyasal iktidarın gücünü arkasına alan yandaşların ise ekonomik krizleri de fırsata çevirerek servetine servet kattığını vurguladı.

GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK TOPLUMSAL BARIŞI TEHDİT EDİYOR

İktidarın kayırmacı ekonomik politikaları nedeniyle oluşan gelir dağılımındaki adaletsizliğin toplumsal barışı tehdit ettiğinin altını çizen Çelebi, “Siyasal iktidar bir avuç azınlık olan yandaşlarına sağladığı olanakların hiçbirini yaşam mücadelesi veren halkımıza vermiyor. Salgın sürecinde esnafın işyerlerine kapatan, ancak bu dönemdeki kira, elektrik, su, iletişim ve vergi borçlarını üstlenmeyen siyasal iktidar, hem esnafa hem de yoksul halkımıza faizle kredi vererek daha da borçlandırdı. Aynı dönemde 9,5 milyarlık (eski parayla katrilyon) ihale verdiği yandaşına ise 9,5 milyarlık vergi muafiyeti getirerek esnafın, yoksul halkın yanında olmadığını bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

ESNAF, İŞÇİ, MEMUR, YOKSUL HALK YERLİ DEĞİL Mİ?

Ticaret Bakanlığı'nın vergi muafiyetiyle ilgili olarak “Yerli firmaların desteklendiği” yönündeki açıklamasını de değerlendiren Çelebi, “Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklama siyasal iktidarın yerli ve milli anlayışının yandaşlardan ibaret olduğunu kanıtlamıştır. Siyasal iktidara göre ülke ekonomisini ayakta tutan esnafın, işçinin, memurun yani halkımızın yerli ve milli olmadığı anlaşılıyor.  Yerli ve milli olmayan halkımız değil, halkını ayrıştıran siyasal iktidarın ta kendisidir.  Yerli ve milli olan vergisini ödeyebilmek için evine götüreceği ekmekten fedakârlık yapan, tüm olumsuzluklara karşın üretmeye çalışan ve ülkesine hizmet eden yurttaşlarımızdır. Düşün artık garibanın, yoksulun, esnafın,  emeklinin, işçinin, memurun, yoksul halkımızın yakasından” ifadelerini kullandı.