Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, son zamanlarda yaşanan tartışmalara ve Türkiye aleyhine yapılan kötü propagandalara kulak verilmemesini istedi. Adana'da düzenlenen ‘Çukurova projelere hazırlanıyor' konulu toplantıya katılan Bakan Çelik, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin Türkiye'nin milli çıkarları açısından yürütülen bir süreç olduğunu açıkladı. Çelik, “Avrupa Birliği ilişkilerimize tabii ki kendi milli çıkarlarımız açısından bakıyoruz gerek devlet hayatında, gerek vatandaşımızın gündelik hayatında daha çok değer nasıl üretebiliriz daha çok fayda nasıl öğretebiliriz Bu süreçten nasıl daha çok faydalanabiliriz diye bakıyoruz” dedi.
DAHA ÇOK DİYALOG
Son zamanlarda çeşitli islamofobik, antisemitik birtakım çevrelerin ırkçı ve yabancı düşmanı bir yaklaşımla Türkiye’ye karşı bir kampanya içerisinde olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, “Aslında pek çok siyasetçi gelip de o kampanyalarla Türkiye’yi mukayese ettiği zaman o kampanyaları ne kadar boş veya yalan odaklı olduğunu görüyor ama yine de herkesin gelip Türkiye görme imkanı olmadığı için şuna dikkat etmemiz lazım; Başka ülkelerin halklarıyla daha çok diyalog kurmasına imkan vermeliyiz Türkiye’nin daha çok anlatılmasına Türkiye’nin doğru anlatılmasına daha çok önem verilmeliyiz.
Çünkü şunu biliyoruz Türkiye büyüdükçe güçlendikçe Türkiye’nin iyiliğini istemeyenlerin Türkiye karşı propagandaları sürekli artmaktadır. Bunun karşısında Türkiye'nin karşı propaganda yapan kesimlerin bu söylemlerine teslim olması büyük tehlikedir. Türkiye'nin bunlar karşısında içe kapanması dünyadan kopması daha tehlikelidir” diye konuştu.
“KARAMSARLIĞA GEREK YOK”
Belli odakların gerek siyaset alanında gerekli uluslararası ilişkiler gerekse ekonomi alanında yaptığı bir takım kötü propagandalara kulak verilmemesini isteyen Bakan Çelik, şöyle konuştu; “Biz önümüze bakacağız. Biz bu ülkeyi bu insanımızı layık olduğu yerlere getirme hususunda bir saniye bile boş durmayacağız. Türkiye’nin önü aydınlıktır. Türkiye’nin geleceği parlaktır. İnsanımızın geleceği parlaktır. Her sabah evden çıkarken önce bismillah diyeceğiz sonra yolun açık olsun Türkiye diyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimine karşı bu ülkenin insanlarının nasıl mucizeler yaratabileceğini hep birlikte gördük. Hiçbir şekilde karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Evet türbülanslı dönemler olabilir ama dimdik duracağız çalışacağız yolumuza devam edeceğiz.”