Çukurovatürktv’de “Medya Gündemi” programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazır olduğunu söyledi. “Çıraklık, kalfalık bitti. Şimdi neden olmasın” dedi. “Ben Adanalıyım. Bu şehre borcum var. Hizmetlerimle, birikimimle, güçlü hükümetle yapacağım uyumlu çalışmalar ile borcumu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ödeyeceğim” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ”

Adana Büyükşehir Belediyesinin büyük sıkıntı içinde olduğunu, kentin önemli sorunlarının hala çözülemediğini vurgulayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “büyükşehir pimi çekilmiş patlamaya hazır canlı bomba gibi. Kim seçilirse seçilsin işi çok zor.” Dedi. Kendi başkanlık dönemi için ise şunları söyledi “ Planlama, Mali disiplin ve Personel politikasına büyük önem vereceğim. Bu 3 ana unsur benim hizmet anlayışımın olmazsa olmazıdır”

“İTTİFAKI ADANA’DA İZAHTA ZORLANIRIZ”

AK Parti ve MHP arasında sürmekte olan Cumhur ittifakının memleketin çıkarına olduğunu belirten Çelikcan “ancak bu ittifak yerel seçimde de olur mu? olursa nasıl olur? onu şimdilik bilemeyiz. Sadece şunu söyleyebilirim ki tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi birinci olduğumuz yerler de ki buna Adana’da dahil, aday çıkartmamayı ya da ittifakı kendi tabanımıza izah etmekte zorlanırız. Sıkıntı olur. Adana’da bizim oyumuz %35, MHP ise %11”