“Evsel Katı Atık” bedelini toplamakta ısrar eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı sert bir dille eleştiren Bayram,  vatandaşı para kapısı olarak gören anlayışa halkın sandıkta mutlaka hesap soracağını söyledi.

 

SOSYAL DEVLET İLKESİNE AYKIRI

Uygulamanın sosyal devlet ilkesine de aykırı olduğunun altını çizen Bayram, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı'nın, evsel katı atık toplama bedelinin  iptali amacıyla Adana 1. İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandığını da anımsattı.  

 

YOKSULUN SIRTINDAN KAÇ TRİLYONLUK HEDEFİNİZ VAR

Mahmut Çelikcan’ın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında “ Evsel Katı Atık Toplama Bedeli, Çevre Temizlik Vergisi düşülmüş haliyle toplanacak” açıklamasını anımsatan Bayram, “Yüreğir’de, fakir-fukaranın sırtından kaç trilyon kazanmayı hedefliyorsunuz” diye konuştu. 

 

YASAL SOYGUNU SAVUNANDAN HESAP SORMA ZAMANI

İşsizliğin ve yoksulluğun en acı haliyle yaşandığı Yüreğir’de yoksulun cebine göz dikenleri halkın öğrenmesi gerektiğini de söyleyen Bayram, ”Yüreğirli artık uyanmalıdır. Kime ve hangi anlayışa oy verdiğini görmelidir. Hukuksuzluk üzerinden yapılan yasal soygunu savunanlardan hesap sorma zamanıdır” dedi.

 

Orhan Bayram, bu tiranlığa, hukuksuzluğa ve çağdaş deli Dumrul vergilerine yargının “dur” dediği halde, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın, “ Evsel Katı Atık Toplama Bedeli, Çevre Temizlik Vergisi düşülmüş haliyle toplanacak açıklamasına bir anlam veremediğini kaydetti.

 

ÇELİKCAN’IN DEDİĞİ OLURSA YOKSULUN SUYU KESİLİR

Bayram, “Çelikcan’ın dediği olursa bu Deli Dumrul vergisini ödeyemeyen yoksul vatandaşın suyu kesilecek. Bunun anamı insanca yaşam hakkının yok sayılmasıdır. Hani siz yoksul dostuydunuz? Öyleyse neden garibanın cebine göz dikiyor, bu vurgunu savunma gereği duyuyorsunuz!” dedi. 

 

YÜREĞİR’İN ONURLU HALKI GEÇİT VERMEYECEK

 Halka zulüm olan bu vergilerin asla savunulamayacağını ifade eden Bayram, Sayın Çelikcan; Siz de şunu çok iyi biliyorsunuz ki Yüreğir’e açlık, sefalet, yoksulluk kol geziyor. Bu vergilerle yoksulun ekmeğinin çalınmasını savunmak acaba ne ölçüde ahlakidir, ne kadar doğrudur, bunun haklı bir yanı var mıdır? Yüreğir’de işçiler, köylüler, tarım işçileri, işsizler, küçük esnaf yoğunlukta yaşar. Dört bir yanı varoştur.  Burada savunulacak hiçbir şey yoktur. Yüreğir halkı, sizin gerçek yüzünü görmüştür. Yüreğir’in onurlu halkı yasal soygunu savunanlara bundan sonra geçit vermeyecektir” diye konuştu.