Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ve Genel Sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, birim müdürleri ile personelin katıldığı toplantıda hitabeden Başkan Vekili Çelikcan, vekil seçildiği günden bugüne kadar bazı provakatif duyumlar aldığını, bunun gerçek olmadığını söyledi.
    Çelikcan, çalışanın, üretenin yanında olduklarını, çalışmadan üretmeden, mesaisine gelmeden para alan personelin de gözünün yaşına bakılmayacağını, tüyü bitmemiş yetim hakkının yedirilmeyeceğini de vurguladı.
   Vekil seçildiği gün söylediği “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözünü hatırlatan Çelikcan, “Belediye yönetimini meclis üyeleri ve idari personel olmak üzere 2 organ olarak değerlendireceğiz. Daha şeffaf, daha katılımcı olacağız. Meclis üyeleri ve idari personelin yanısıra, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının önerilerine de açık olacağız. Belediyeyi kişisel egolarla değil, katılımcı anlayış olan ortak akılla yöneteceğiz. Kendimiz için değil, kentimiz için çalışacağız” dedi.
   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, daha sonra şunları söyledi;
   “Yeni yönetimin, belediye personeli arasında kıyım yapacağı iddiaları ortaya atılmaktadır. Provakatif hareketlere, dedikodulara kimse inanmasın. Buraya 21 yıllık bürokratik tecrübeyle geldim. Bizim hizmet anlayışımızda kimin hangi partili olduğu önemli değildir. Önemli olan çalışmak ve üretmektir. Bu dedikodulara biz itibar etmiyoruz, siz de etmeyin”.
   Belediyeciliğin yerinden yönetim anlayışı olduğunu kaydeden Çelikcan, “Belediyecilik, hemşehrilerimizin sorunlarını yerinde çözmek, onlara yerinde hizmet götürmek demektir. Belediyecilik aynı zamanda beşikten mezara kadar her insanı ilgilendiren hizmet yeridir. Yani hizmet anlayışının özünde insan vardır. Sizlerden ricam; belediyemize gelen vatandaşlarımızın haklı talepleriyle yakından ilgilenin. Kimseyi kapınızda bekletmeyin. Hiçbir vatandaşın telefonundan kaçmayın” şeklinde konuştu.
   Mahmut Çelikcan, sözlerini şöyle tamamladı;
   “Son günlerde bazı basın yayın organlarınca, belediye hizmetlerinin aksadığına ilişkin yapılan haberler bizleri üzmektedir. Ekmek üretiminin düştüğü, otobüs hizmetlerinin aksadığı, ASKİ ile ilgili sıkıntıların olduğu iddia edilmektedir. Bunlar doğru değildir.
  Görevleri halka hizmet olan belediyeler arasında kavga olmayacak. Büyükşehir ağabeylik yapacak. Bundan böyle belediyeler arasında “Bu görev senin, şu görev benim” denilerek yetki kargaşası yaşanmayacak. Biz meclisimizle, çalışanımızla, Adana’ya hizmet etmek isteyen herkesle büyük bir aileyiz. Büyük aile olarak Adanamızı hak ettiği yere getirmek için gayret sarf edeceğiz”. Çelikcan, konuşmasının sonunda personele teşekkür ederken, salonu dolduran belediye çalışanları da alkışla karşılık verdi.