Kiremithane /Yunus Emre Kültür Evi öğrencileri kendi elleriyle yaptıkları pastayı ve el emeği hediyelerini Başkan Çelikcan’a sundular. Yapılan hizmetlerden ve özellikle Kültür Evlerini yaptığı için Başkan Çelikcan’a ayrıca teşekkür eden öğrenciler ‘Bu Kültür Evleri sayesinde hem meslek ediniyoruz hem de boş zamanlarımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Burada çok değişik arkadaş çevremiz oldu.’ şeklinde konuştular. Öğrenciler daha sonra belediye birimlerini gezdiler ve çalışmaları yerinde gördüler.

Yapılan sürpriz karşısında şaşıran ve mutlu olan Başkan Çelikcan ‘Ben bile bugün doğum günüm olduğu halde bir kutlama fikrim yoktu. Sevgili öğrencilerimiz düşünmüşler ve beni şaşırttılar.’ dedi.
Yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından sahiplenmenin ve korunmasının çok önemli. Kültür Evlerimiz Yüreğir de çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Buraya gelen insanlar hem meslek öğrenirken hem de birbirlerini ve değişik kültürleri de tanımış oluyorlar. Buraya gelen öğrencilerimiz her biri değişik bölgeden. Burada tanışıp kaynaşıyorlar.

Diğer önemli bir konu ise kadınlarımızın eğitilmesi yönünde olmuştur. Biz buraları açarken hedef kitlemiz kadınlarımız olarak belirlemiştik. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımızdır. Kadınlarımızın eğitilmesi amacıyla eğitici seminerler bütün kültür evlerimiz de devam ediyor.’ diyerek her şeyin başının eğitim olduğunu belirtti.