Akıncı, Çelikcan'ın başkan vekilliğinin iptali için Adana İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Büyükşehir Belediyesi'nde alınan her kararın Adana'da yaşayan her vatandaş gibi kendisini de etkilediğini belirten Akıncı, mahkemeye herhangi bir kişi veya kurum adına değil, kendi adına başvurduğunu hatırlattı.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın 17/2 maddesine göre ilçe belediye başkanlarının 'başkan vekili seçilemeyeceğini' savunan Akıncı, "Kanunu aykırı şekilde iş başına gelen belediye başkanının vereceği her karar yasalara aykırı olur. Dolayısıyla bir hukukçu olarak değil, Adana'da yaşayan bir vatandaş olarak İdare Mahkemesi'nde dava açtım. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi başkanlarının bazı konularda merkez ilçe belediye başkanlarının kimi faaliyetlerini denetleme yetkisi vardır. Şimdi Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli olarak hem denetleyen, hem denetlenen konumdadır. Bu da yasalara aykırıdır." dedi.
Seçim sürecinde Çelikcan'ın tartışma konusu olan adaylığı için İçişleri Bakanlığı'ndan görüş sorulduğunu ve bakanlığın olumlu cevap verdiğine dikkat çeken Yusuf Akıncı, halkın oyu ile seçilen kişilerin kabul edemeyeceği yöntemlerle görevden uzaklaştırılmasını doğru bulmadığını dile getirdi.
İlçe belediye başkanlarının belediye meclislerinin doğal üyesi olduğunu anlatan Akıncı, Çelikcan'ın başkan vekilliğinin iptal edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.