Dernek Başkanı Aziz Sağıroğlu, ziyaretleri sırasında AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Necip Fazıl Cengil’e Adana Balkan Türkleri Derneğ’nin kuruluş amacı, faaliyetleri ve hedefleri ile bilgiler vererek, yaptıkları çalışmaları anlattılar.


 
Ziyaretlerinden dolayı Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Necip Fazıl Cengil’de, ‘ Sivil Toplum Örgütleri ve Derneklerimiz baş tacımızdır. Toplum yararına faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum kuruluşları ile her zaman diyolog içerisinde olup çalışmalarımızı beraber yürüteceğiz’dedi. 
Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, özellikle sosyal yardım ve sosyal hizmetler alanında büyük rol üstlendiklerini vurgulayan Cengil, Sivil toplum kuruluşlarının,  toplumsal refahın sağlanmasında, demokratik sistemin en önemli öğelerinden olan kuruluşlar olduğunu söyledi. 
Özellikle çeşitli sosyal hizmet alanlarında faaliyette olan sivil toplum örgütlerinin, gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyette bulunarak, toplum için çok yararlı çalışmalarda bulunduklarını belirten Cengil, ‘Biz de, hem Adanamız da hem de Yüreğirimiz de bulunan bu dernek ve sivil toplum örgütleriyle, bir ve beraberlik içerisinde çalışarak, birbirimize katkı koyacağız. Yüreğir’e hizmeti bir sevda olarak gören ve derneklerimize büyük katkı sağlayan, Belediye Başkanımız Sayın Fatih Kocaispir’in de destekleriyle insanlarımıza elbirliğiyle hizmet edeceğiz. Bu vesileyle bizi ziyaretilerinden dolayı Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum’dedi.