Adana’nın önde gelen işadamı ve işkadını örgütleri, STK’lar, dernekler, TMMOB’dan bazı odalar, akademisyenler, sanatçılar, engelli kuruluşları ile emek örgütlerinden temsilcilerin yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu’nda yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren Çetin, Kurulun amacına uygun yapıldığına dikkat çekerken, “3 ayda bir aksatmadan gerçekleştirdiğimiz Danışma Kurulumuzu çok önemsiyoruz. Sizlerin burada sunduğu önerilerin büyük bölümünü bugüne kadar hayata geçirdik. Adana ne çektiyse ‘Her şeyi ben bilirim’ diyenden çekti. Ama biz katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz. Ve sadece vaat ettiklerimizi değil, vaat etmediklerimizi de yapıyoruz” dedi.


“BELEDİYEYİ SİZLERLE YÖNETİYORUZ”

50’yi aşkın STK başkanının yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu toplantısı övgüler ve öneriler ile başladı. Çukurova Belediyesi’nce 3 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilen Danışma Kurulu’nun toplantısının 15’incisinin açılışını yapan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “3 ayda bir aksatmadan gerçekleştirdiğimiz Danışma Kurulumuzu çok önemsiyoruz. Sizlerin burada sunduğu önerilerin büyük bölümünü hayata geçirdik. Burada sadece Çukurova’yı değil, Adana’nın genelini konuşuyoruz. Konuşulan kimi önerileri uyguluyor kimi önerileri de Büyükşehir’de dile getiriyoruz. Her biriniz kendi konularınızda uzman, Adana’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarının yöneticisisiniz. Göreve geldiğimizde bazı vaatlerde bulunmuştuk. Burada konuşulan konularla vaat etmediğimiz şeyleri de gerçekleştirdik. Biz sizlerin dışında muhtarlara ve halka da soruyoruz. ‘Biz her şeyi biliriz’ demiyoruz. Adana ne çektiyse ‘Her şeyi ben bilirim’ diyenlerden çekti. Ama biz katılımcı-çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz. Ve sadece vaat ettiklerimizi değil, vaat etmediklerimizi de yapıyoruz” dedi.


YENİ ÖNERİLER, YENİ GÖRÜŞ VE PROJELER

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Mustafa Fidan Vursavuş (AYAMDER), Sema Turan Yapıcı (Ev-Kad), Metin Çelik (Dersimlililer Derneği),Hasan Çetinkaya ve Duygu Zengin (Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Kemal Çelebi (Çukurova Muhtarlar Derneği), Şehir Plancısı Odası adına da Cüneyt Erginkaya’nın görüş ve önerilerini dile getirdikleri toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Geniş kitlesiyle ve hayata geçirdikleri etkinliklerle dikkat çeken Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına söz alan Duygu Zengin, 2015 yılında ilki yapılan Zeytin Dalı Festivali’nin 2’ncisini yapacaklarını belirterek destek istedi.  Zengin, “Soner Çetin Başkanımıza festivalimize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bu dostluk ve kardeşlik festivaline Danışma Kurulu üyelerimizin de kardeşlik elini uzatmalarını istiyoruz” derken Şehir Plancısı Cüneyt Erginkaya, Başkan Soner Çetin’in Adana’ya kazandıracakları kütüphaneler olduğunu hatırlatarak, “Eskiyi bilmek lazım ki yeniler sağlam kalsın. Biz yaşadığımız yerin değerini bilirsek gelecek nesil de değerini bilir” diyerek 32 yıllık elle çizilmiş imar projelerini kütüphaneye hediye edilmek üzere Başkan Çetin’e takdim etti.  Danışma Kurulu’nda söz alan Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, “Şehrin en yaşanılır ve en sakin bölgesi Çukurova’da bir üniversite yerleşkesi kurulabilir. Bunu elbette tek başına belediyeler yapamaz ama kurumlarla görüşülerek bu yönde atılacak bir adımla şehre ivme kazandırılabilir” önerisinde bulundu. Başkan Soner Çetin’e Şambayat bölgesinde yapılan imar çalışmaları için teşekkür eden Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da yaşanan işçi ölümlerinden ve kentteki beton yığını olan görüntülerden yakındı. Vursavuş,  beton firmalarının kenti kirlettiğini ve son dönemlerde artan işçi ölümleri ile ilgili belediyelerin müteahhitleri daha sıkı denetlemesini istedi. Çetin, Vursavuş’un önerisine “Bu konu çok önemli.  Müteahhitlerle ve beton firmalarıyla en kısa sürede bir toplantı yapalım” diye karşılık verdi.