Yağış yüzünden 6. Halk Günü’nü tiyatro salonunda yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, dert dinledi, anında ürettiği çözümler ve sıcak yaklaşımıyla hem teşekkür hem de bol bol alkış aldı. Adının Elif olduğunu belirten bir vatandaş, evinin yeri konusunda yaşadığı sorunu aktarırken Başkan Çetin, “Bir tek kişinin bile mağduriyetine izin vermem. Yok, ‘arsa göle gitti, yola gitti’ filan olmaz. Vatandaşı mağdur ettirmem, o devirler çoktan bitti artık” deyince salonda alkış koptu.

İNŞALLAH TÜM TÜRKİYE’YE YAYILIR

Halk Günleri’nin Türkiye’de yankılanmasının özel bir anlamı olduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Halk Günleri olayında en çok hoşuma giden şey; başka ilçe ve Büyükşehirlerde halkın ‘Çukurova’da Halk Günü yapılıyormuş. Siz de yapın’ diye başkanlara baskı yapıyor olması. İnşallah bu Halk Günleri tüm Türkiye’ye yayılır” dedi. Çetin, Mehmet Çiçek adlı bir vatandaşın, “Özel randevu istiyoruz, alamıyoruz” biçimindeki yakınması üzerine halka ikinci kez şöyle seslendi:

“BENİM SAHADA OLMAM LÂZIM”

“Adana’nın her yerinde alınterimiz var. Her ilçe, köy ve mahalleden binlerce insanımız geldi, hâlâ da geliyor. Bu ziyaretlere bir sınır koymam gerekiyordu. Hepinizi gelmiş sayıyorum. Benim bu koltuktan kalkmam, sahada ve aranızda olmam lazım. Gelmeyi düşünen herkesten rica ediyorum: Bırakın da belediye başkanınız biraz çalışsın. Artık kafede, camide, kahvede yani hep aranızda olmak, projelerimi hayata geçirmek istiyorum. Her cuma zaten birlikteyiz. Küfür hariç her türlü eleştiri ve öneri serbest.

ÇETİN: HAYIR BEN YAPTIRACAĞIM

Yanan oğlunun özel giysisi için paraya ihtiyacı olduğunu belirten Emine Tuncay adlı annenin talebine anında “Özel Kalem’e git ve benim talimat verdiğimi söyle” deyince alkışlarla karşılanan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karahan köyünden Yusuf Atalay’ın “Muhtarlık binamız yıkıldı, arsa verirseniz biz yapabiliriz” biçimindeki önerisine “Hayır, ben sana yaptırmayacağım; köyünüze bir taziye evi ve muhtarlık binasını biz belediye olarak yapacağız” dedi ve yine alkışlarla karşılandı.