Tellidere mahallesinde geniş katılımlı bir toplantı yapan Çetin, “Adana’da yeni bir sayfa açacağız. Bu şehrin her geçen biraz daha geriye gittiği, yaşanılmaz hale geldiği karanlık devir  sona erecek. CHP yönetiminde uzun bir dönem başlayacak. Adana’yı,  işsizliğin, yoksulluğun, mutsuzluğun kenti olmaktan kurtaracağız” dedi.

SAĞ SEÇMEN’İN DE DESTEĞİNİ ALDI

Özelikle sağ seçmenin ağırlıkta olduğu mahallede, Soner Çetin’in toplantısına kadınların yoğun bir katılım sağladığı gözlendi. Toplantıda yıllardır MHP ve AKP’ye oy veren mahalle sakinleri de Soner Çetin’e söz verdi. Mahalle sakinleri, “Soner Çetin’i izliyoruz, ona inanıyor, güveniyoruz. Aday gösterilmesi halinde oylarımız Soner Çetin’e” diye konuştu.

ÇÜRÜME BİTECEK

Çetin, mahalle sakinlerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yeni bir dönemin halkın tercihiyle başlayacağını belirterek, “Bu kentte rantın, çürümenin, hizmetteki ayrımcılığın, yandaşlığın dönemini kapatmak için yola çıktık. Biz, bu kentin kanayan yarası olan işsizliği de yoksulluğu da yeneceğiz. Belediye imkanlarını kullanarak hiç kimsenin paranın padişahı olmasın izin vermeyeceğiz” dedi.

BU BİR HAYAL DEĞİLDİR

200 bin emeklinin ve yaşlıların ücretsiz taşınacağını, engellilerin topluma kazandırılacağını, kadın istihdamına ağırlık verileceğini anlatan Çetin, “ Hiç kimse yaşadığı mahallede mutsuz olmayacak. Halk toplantıları yapacağız, mahalle komiteleri kuracağız, halkın taleplerini alacağız, sorunları yerinde çözeceğiz. Bu kent artık yağmanın, talanın kenti olmayacak. Biz Adana’yı birilerinin elinde oyuncak olmaktan kurtaracağız. Bu bir hayal değil. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

HALKIMIZIN UMUTLARINI BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ

Kadınlar için de önemli projeleri olduğunu ifade eden Çetin, “Aslında yoksulluğun en ağır bedelini kadınlar ödüyor. Biz, şiddet gören, mağdur olan kadınlarımıza da sahip çıkacağız. Onların istihdamına ağırlık vereceğiz. Kadınlarımızın,  emeklilerimizin, işçilerin, işsizlerin, esnafın, varoşların yoksul halkımızın umutlarını boşa çıkarmayacağız” dedi.

CHP’YE BÜYÜK KATILIM OLACAK

Çetin, yıllarca CHP’den uzak kalmış ya da oy vermemiş geniş bir kesimle de görüşmeler yaptığını belirterek, “Bu arkadaşlarımız da bizlere destek veriyorlar. Bizim adaylığımızı umutla bekliyorlar. B nedenle yakında geniş bir katılım yapacaklar. Katılım gerçekleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

CHP’nin yıllardır oy almadığı kenar mahallelere giden, varoşlarda halkı dinleyen, Çetin, kentin en uzak ilçelerine de gitti. Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Karaisalı gibi ilçelerde halkın bağrına bastığı Çetin, Pozantı’da da büyük coşkuyla karşılandı. Dağlıoğlu, Havuzlubahçe Anadolu, Sucuzade, Ziyapaşa mahallelerinde hem ev hem sokak toplantıları yapan Çetin, son olarak da Tellidere mahallesi sakinleriyle buluştu.

Soner Çetin, varoşlarda, ilçelerde, köylerde ve mahallelerde umutları büyütürken, gönüllü bir ekip de onun için kentin dört bir yanında çalışma yapıyor, kahvehanelerde, evlerde, apartmanlarda broşür dağıtıyor.