Bürokratların da katılımıyla birlikte dün 9. kez halkla bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü yapmanın cesaret istediğini vurguladı ve “Her hafta halkın karşısına çıkmak, halka hesap vermek, hem cesaret ve yüz hem de yürek ister” diye konuştu. Başkan Çetin, “Daha az uyuyarak, özel yaşamlarından fedakarlık ederek canla başla çalışan yöneticiler görevlerini yapmamış olsalardı karşınıza çıkabilirler miydi?” deyince salondakiler tarafından bol bol alkış aldı.  

“KAÇAK YAPIYA ASLA İZİN VEREMEYİZ”

9’uncusu yapılan dünkü Halk Günü’ne, ‘kaçak evi’ne ceza kesildiği için yardım isteyen Bahri Kılıç’a Başkan Soner Çetin’in verdiği yanıt damga vurdu. Çukurova ilçe sınırları içinde kaçak yapıya izin veremeyeceklerinin altını çizen Başkan Çetin halka şöyle seslendi: “Çukurova ilçesi sınırları içinde lütfen kaçak yapı inşa etmeyin. Kaçağa,göçeğe ve düzensiz yapılara kesinlikle ve asla izin veremeyiz, popülist yaklaşamayız, bizi de kendinizi de zor durumda bırakmayın. İzinsiz 2 m beton bile dökmeyin.”

ŞİİRLE, TABLOYLA VE SÖZLE TEŞEKKÜR

Dünkü buluşmada vatandaşlardan gelen yoğun teşekkür mesajları da vardı. Kurttepe Mahallesi muhtarı Bekir İşlek, “Tüm ekibe teşekkür” ederken Duran Güler, “Çukurova’nın gülen ve güldüren yüzüsünüz” diyerek, Melahat Alpago çöp sorunumuz çözüldü” sözleriyle ve İsmail Bektaş adlı yurttaş da “gösterilen ilgi ve duyarlılık” nedeniyle teşekkürlerini sıraladılar. Kasım Karagöz’ün teşekkürünü “Çukurova’mız emin ellerde” diyerek okuduğu şiirle dile getirmesi de yine alkışlarla karşılandı.  

ELEŞTİRİYE ESPRİ, ANINDA ÇÖZÜM

Mukaddes Morgül’ün, yumurta satmasına izin verilmesi, Mehmet Eğri’nin engelli aracına akü istemesi ve hasta olduğunu belirten  Leyla Kulak’ın “eve temizlik elemanı” istemesine yönelik ricalarına Başkan Çetin talimatlar vererek anında çözüm üretmesi de alkışlarla karşılandı. Çetin’in, “Caddeler öyle bozuktu ki araba sallanırken böbrek taşı düşürüyordum ama yollar yapıldı” diyerek teşekkür eden Emine Tanış’a “Sağlığınıza da yardımcı olmuşuz” diyerek espriyle yanıt vermesi salondakileri güldürdü