Ceyhan’a bağlı İncirli Mahallesi Plajı’nda 3 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da düzenlenen etkinliğe Ceyhan belediyesi’nin yanı sıra Hayatı Koruma Derneği (çubader), Adana Sualtı ve Doğa Sporları Okulu (ASDEM), SAD- AFAG dalgıçları ile gönüllü okullar Ceyhan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Adana Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi öğrencileri vatandaşlar destek verdi.

 İNCİRLİ PLAJINDA CEYHAN İÇİN EL, ELE KIYI TEMİZLİĞİ

‘Ceyhan İçin El Ele’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, gönüllü kuruluşlar, öğrenciler ve çevreye duyarlı vatandaşlar, ‘Ceyhan İncirli Plajı Kıyı Temizliği ve Sahil Şeridi Sualtı Deniz Temizliği’ etkinliğine katılarak gün boyu temizlik faaliyetlerinde bulundu.

DOĞAYA SAYGISI OLMAYANIN KENDİSİNE SAYGISI OLMAZ

Program öncesi bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk şunları söyledi: Öncelikle bu programı düzenleyen Çukurova Amatör Balıkçılık Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (çubader ) ve SAD - AFAG dalgıçları üyelerine. Öğrencilere tüm çevreye ve doğaya saygılı katılımcılara teşekkür etti. Başkan Öztürk öncelikle doğaya saygısı olmayanın kendisine saygısı olmaz dedi.

Başkan Öztürk  Bu coğrafyada, bu topraklarda ülkemiz 2023 ve 2071’e hazırlanırken  yeni Türkiyenin  istikbalini  genç kuşakları bırakacağız. Bizden sonraki nesillere güzel bir güzel bir Türkiye, Güzel bir doğa bırakmak için çaba sarfediyoruz ve bu güzel Ülkemizde daha güzel çevreyi, daha güzel doğayı korumak ve kollamak sizlerin görevidir dedi.  

160 BİN FİDAN DEDİK 250 BİNE YAKLAŞTI

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk amaçlarının temiz  bir çevre,temiz bir doğa  olduğunu ve bu yüzden Ceyhan Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 91.yılı nedeniyle ağaç kampanyası düzenlediklerini ve bu kampanya çerçevesinde 160  vatandaşımızı fidanlarla buluşturmanın yanı sıra Hatıra ormanı oluşturduklarını ve ilçede yaşayanlara çeşitli türlerde ağaç fidanı dağıttıklarını belirten Başkan Öztürk 160 bin fidan demiştik fakat şu an 200 bine yaklaştı yeni hedefimiz  ise 250 fidanı toprakla buluşturmak dedi.


BAŞKAN ALEMDAR ÖZTÜRK ÖĞRENCİLERLE PLAJ TEMİZLİĞİ YAPTI
Konuşmaların ardından  Çevreye duyarlığından dolayı (çubader) başkanı Tuluhan Torun Başkan Alemdar Öztürk’e  bir plaket sundu. Daha sonra Başkan Alemdar Öztürk eldivenlerini giyerek Çukurova Amatör Balıkçılık Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği  başkanı Tuluhan Torun (çubader) Adana Sulatı ve Doğa Sporları Okulu (ASDEM), SAD- AFAG dalgıçları ile gönüllü okullar Ceyhan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Adana Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi öğrencileri  ve vatandaşlarla birlikte incirli plajı sahil  şeridinde temizlik yaptı.