Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkanvekilini seçmek üzere üçüncü kez toplandı. Oylamalardan sonuç alınaması ve dördüncü turda her iki adaya da eşit oy çıkması nedeniyle yeni başkan vekili kurayla belli oldu. Kura sonucu AK Parti adayı Mahmut Çelikcan yeni Başkan Vekili seçildi

Büyükşehir Belediye Meclisi, Adana Valiliğinin çağrısıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 45. Maddesi gereğince meclis birinci başkanvekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında toplandı.

Yapılan oylamada Ak Parti Adayı ve merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 13, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan 9, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel 11 oy aldı. Bir zarf ise boş çıktı.

Adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle toplantı, dördüncü ve son tur oylamayı yapmak üzere saat 15.30'a ertelendi. Son tur oylamasında en çok oy alan Ak Parti adayı Mahmut Çelikcan ve MHP adayı Fethi Coşkuntuncel yarıştı. Oylama sonunda her iki adaya da eşit oy çıktı.

Adaylara eşit oy çıkması nedeniyle yeni başkan vekili kura çekimi sonrası belli oldu. Yapılan kura çekimni sonucu Ak Parti adayı Mahmut Çelikcan Adana Büyükşehir Belediyesi yeni Başkan Vekili seçildi.