“CHP Adana İl Bilim Akademisi” çalışmalarını başlatan Çalışma Grubu’nun toplantısına katılan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi, çok özel bir partidir. Kurtuluş mücadelesinin içinden süzülüp gelmiş, demokrasiyi kurmuş, tam bağımsızlığı hedeflemiş bir partidir. Ülkemiz şanssız bir ülke ki, solun başarısızlığı sonucu AKP gibi bir iktidar tarafından yönetilmektedir. İktidarı değiştirmek için halkla, işçiyle, memurla, çiftçiyle buluşacağız” diye konuştu.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar’ın, “Bilim insanı arkadaşlarımızın yapacağı çalışmalar bize ışık olacak” dediği “CHP Adana Siyaset Bilim Akademisi Çalışma Grubu” da bir açıklama yaparak, bilgi verdi.
“Bu çalışmalara Çukurova Üniversitesi'nin çok sayıdaki bilim insanı katıldı. Bu çalışmalar ile öncelikle yerel düzlemde bilimsel bir Siyaset Akademisi geliştirilebilecek ve halka doğrudan ulaşılarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin desteklenmesi sağlanmaya çalışılacaktır” denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Bu çalışmaların ülkemizde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özlem duyduğu çağdaş uygarlık düzeylerinin üzerine çıkmış bir Türkiye’ye ulaşmamızı ve ülkemizin çocuklarının hak ettiği mutlu, kutlu esenliklerle dolu güzellikleri getirmesi amaçlanmaktadır. Bilimin ve bilimsel düşüncenin günlük yaşamın bir parçası olduğu bir Türkiye özlemi içerisinde olan bu akademik çalışma grubu, kendilerini bu özlemle buluşturabilecek siyasi partinin CHP olacağının bilincinde olarak bu çalışmalara başladılar. Yerelde, bilim, sağlık, eğitim, hukuk, tarım, sosyal ve kültürel sorunlar ile ekonomik, ticari ve sanayi sorunlarının belirlenmesi ve çözümlerinin geliştirilmesi ve geliştirilen bu çözümlerin parti programı çerçevesinde toplanması ve bir eğitim materyali halinde tüm yerel partililerin saha-alan çalışmalarında kullanabileceği yapıya kavuşturulabilmesini hedeflemektedir. Bu çalışma grubunun oluşturacağı ‘CHP Adana Siyaset Akademisi’ her bir sandıkta oy kullanan seçmen ile buluşarak onlara Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatacak timler yetiştirmeyi ve alan çalışmaları ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımayı hedeflemektedir. Bu akademi bünyesinde yapılacak çalışmalar; parti yetkilileri ile birlikte toplumumuzun toplumsal kalkınma ve yeniden aydınlanma sürecinin bir başlangıcı olacaktır.
Bugün Adana’dan başlayan bu akademik araştırma çalışmalarının ülkemize yayılarak Türkiye’mizin önünü açacağından bugün bu çalışmaları gerçekleştiren ve başlatanların hiçbir şüphesi yoktur. Haziran 2011 seçimlerinin ülkemizde Atatürk Güneşi’ni yeniden doğuracağı inancı ile bu akademik çalışmalar başlatılmıştır.”