Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut, Ceyhan İlçe Başkanı Ayhan Bitirgeç ve Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar’la birlikte sel ve su taşkını nedeniyle evleri, bahçeleri, tarlaları zarar gören selzedeleri ziyaret etti. Sel mağduru köylülere geçmiş olsun dileklerini ileten CHP heyeti, mağduriyetlerin giderilmesi ve yeniden aynı sorunların yaşanmaması için konunun takipçisi olacaklarını vurguladılar.

CHP HEYETİ CEYHAN’IN KÖYLERİNDE

Av.Emrah Kozay başkanlığındaki CHP heyeti dün, Ceyhan’da sel suları altında kalan Sarıbahçe, Çatalhöyük, İnceyer, Yeşildam ve Altınözü köylerini ziyaret etti. Sel nedeniyle evlerindeki elektronik cihazların bozulduğunu dile getiren köylüler, temizliği yapılmayan drenaj kanalları nedeniyle köylerinin su altında kaldığını belirttiler. Drenaj kanallarında biriken sularda yaz aylarında da üreyen sineklerden dolayı mağdur olduklarını aktaran köylüler, kış aylarında da su taşkınlarının yaşandığını ifade ederek, köy yollarının asfaltsız olmasından yakındılar.

“YA MAHALLELİ GİBİ YAŞATSINLAR YA DA KÖYÜMÜZÜ GERİ VERSİNLER”

Bütünşehir yasası nedeniyle köylerin mahalle statüsüne geçtiğini anımsatan köylüler, kent merkezindeki mahalleleriyle aynı hizmetleri alamadıklarını vurgulayıp, “Bizi ya mahalleli gibi yaşatsınlar, ya da köyümüzü geri versinler” dedi.

Selin vurduğu bazı köylere hiçbir yetkilinin gelmediğini savunan köylüler, bazı mağdurların da yardımlardan yararlanamadığını öne sürdü.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Selin vurduğu köylere “geçmiş olsun” ziyareti yaptıklarının altını çizen CHP Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, evleri, tarlaları, bahçeleri, arı kovanları zarar gören köylülerin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında milletvekilleriyle birlikte ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

“AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

Selin vurduğu köy ve mahallelerin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen Av. Kozay, “Sel nedeniyle meydana gelen zararların devlet tarafından karşılanması lazım. Önümüzdeki yerel seçimlerde Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığında, Kadir Aydar’ın da Ceyhan Belediye Başkanlığında yaşanın bu sorunların tümünün nasıl çözüldüğünü göreceksiniz” diye konuştu.

CHP’Lİ VEKİLLER MECLİSTE GÜNDEMİNE TAŞIYIP TAKİPÇİSİ OLACAK

Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut da, köylülerin mağduriyetini soru önergeleriyle TBMM gündemine taşıdıklarını ve bundan sonraki süreçte de takipçisi olacaklarını belirttiler.  Bütünşehir yasasının yaşanan sorunun en önemli nedenlerinden biri olduğunun altını çizen milletvekilleri, köyden mahalleye dönüşen yerlerin temel belediyecilik hizmetlerini dahi sağlıklı olarak alamadığını vurguladılar.