Seçildiği günün hemen sonrasında sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını ziyaretlere başlayan Zihneti Emre ve yönetim kurulu üyeleri bu kez Adana Gaziantep Yöresi Kültür Dayanışma Derneğini ziyaret etti. 
27.03.2018’de yönetim kurulu üyeleri Ali Uçar, Hamdi Şevik, Nuri Şimşek, Yusuf Filazi, Hüseyin Bilir eşliğinde Adana Gaziantep Yöresi Kültür Dayanışma Derneğine ziyarette bulunan Zihneti Emre şöyle konuştu:
Sivil toplum örgütleri toplumun nabzıdır, yaşanan sorunların acısını en çok onlar hisseder, eksiklikleri, aksaklıkları en çok onlar görür dolayısıyla çözüm önerilerini de en çok onlar geliştirir.  İşte bunun için gözümüz, kulağımız sivil toplum örgütlerinin üzerindedir. İşte bunun için sık sık ziyaretlerde bulunur; sorunlarını, çözüm önerilerini dinler gündemi ve geleceği değerlendiririz.  
Adana Gaziantep Yöresi Kültür Dayanışma Derneğini, derneğin yönetim kurulu üyelerini ve başkanını yakından tanıyoruz. Toplumsal sorunlara karşı duyarlı, çözüm önerileri geliştirme konusunda son derece samimidir. Onun için ziyaretlerdeki sohbetlerimiz son derece keyifli ve önemlidir dedi. 

Zihneti Emre ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kapıda karşılayan Dernek Başkanı Osman Kaplan; sizleri burada, yanımızda görmek çok güzel, hoş geldiniz dedikten sonra günün önemli konuları üzerinde sohbetler başladı. 
Başkan Osman Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:
Sizinle birlikte önemli bir ivme yakalayan Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Örgütünün gerek Çukurova’da, gerekse Adana’da önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Bizleri; yani sivil toplum örgütlerini ziyaret eden siyasi partiler genelde konuşur, kendilerini anlatır ve giderler. Oysa siz öncelikle bizleri dinliyor, notlar alıyorsunuz. Bu konu çok önemli, bizleri dinlemeniz, notlar almanız, bizlere önem veriyor dile getirdiğimiz sorunlara duyarlık gösteriyorsunuz demektir. Bu da sorunların çözümü konusunda bizleri umutlandırmaktadır dedi.  


Ziyaret sırasında yönetim kurulu üyelerinin kendi elleriyle hazırladıkları Gaziantep yöresine has çiğ köfte ile ayran ikram edildi. Oldukça keyifli geçen sohbetler sonrasında Türk Halk Müziği Sanatçısı aynı zamanda derneğin Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gürcü Kabak’ın seslendirdiği türkü büyük beğeni aldı.