CHP’de kongreler dönemini girilirken özellikle Çukurova İlçe örgütünde başkanlık için aday adayları çalışmalarına yoğunluk verdi. Bu isimlerden birisi de son kongrede İl Disiplin Kurulu’nda yer alan ve başkanlık görevini yürüten Muzaffer Mete. Uzun yıllar Avrupa ve Rusya’da da bulunan İngilizce ve Rusça bilen Muzaffer Mete, Adana siyaset kamuoyunun yakından tanıdığı Rıza Mete’nin kardeşi. Ülkenin içinde bulunduğu duruma sessiz kalınamayacağı ve her yurttaşın üzerine görevler düştüğünü kaydeden Muzaffer Mete, Adana’daki değişimin Çukurova İlçesi’nden başlayabileceğini söyledi.


AYRIŞTIRAN ÖTELEYEN DEĞİL BİRLEŞTİREN


Partinin delege belirlenmesi dönemlerinde mücadeleden doğan kırgınlıkların olabileceğine dikkat çeken Mete, “Parti içi demokrasinin yerleşmesi için sandığa giden üyelerimiz mutlaka bir tercih kullanıyorlar. Yarışın olduğu böyle bir ortamda da kırgınlıklar oluşuyor. Ülkenin durumunun ortada olduğu bir dönemde bizlerin birleşip kenetlenmesi gerekiyor. Hızla uçuruma doğru yuvarlanan ülkeyi bu durumdan ancak CHP çıkarabilir. Bu nedenle de birbirimizi ayrıştıran, öteleyen değil birleştiren olmalıyız” dedi.


KORKMADAN ÇEKİNMEDEN SOKAKLARDA OLMALIYIZ


AKP iktidarının baskılarına rağmen CHP’nin korkmadan çekinmeden alanlarda sokaklarda olması gerektiğini savunan Çukurova İlçe Başkan Adayı Muzaffer Mete, “Bizler partiden artık söylemlerimiz ve icraatlarımızla var olmalıyız. Hantal yapıdaki siyaseti bir kenara bırakıp, emekten yana soldan yana söylemler ve hizmetlerle yola çıkmalıyız. İlçe örgütlerinin başarısı partimize Adana’dan başlayıp genele doğru giden iktidarın yolunu açacaktır” diye konuştu.

Adaylık çalışmaları için parti tabanında bir çok kesimle görüştüğünü ve kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını da sözlerine ekleyen Mete, “Çukurova’yı hep birlikte yönetmenin planlarını yapıyoruz. Partimizde hiç bir kesimi dışlamadan hep birlikte buradan bir sinerji ortaya çıkarmak istiyoruz. Tüm parti organlarımız ve üyelerimizle omuz omuza yürek yüreğe iktidar yürüyüşünü hem de hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Gençlerin ve kadınların da içinde yer alacağı kadrolarla, yarınların aydınlık Adana ve Türkiye’si için mücadeleye talibiz. Korkak sinen bir yönetim değil, CHP geleneklerine uygun mücadeleden korkmayan bir yönetim gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.