İl Başkanı Mehmet Çelebi,” Böylesine aşağılık tehditlere karşı Cumhur ittifakı liderlerinin ve Cumhuriyet savcılarının seyirci kalması her şeyin özetidir. Bu durum siyaseten bitmiş bir iktidar ile küçük ortağının mafya yapılanmalarıyla iç içe geçtiğinin açık göstergesidir” dedi.

CHP Adana İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Askeri Dağlı, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, ilçe başkanları, il yöneticileri, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, YDK üyesi, İl Disiplin Kurulu başkan ve yöneticileri üyeleri katıldı.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Cumhur İttifakı tarafından infaz düzenlemesiyle hapisten çıkarılan organize suç örgütü elebaşının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditlerine sert tepki gösterdi. Çelebi şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz.

18 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı, Cumhuriyetin kazanımlarını tümüyle ortadan kaldırma uğraşını sürdürürken, gibi düşünmeyen herkese, kısacası tüm muhalefet edenlere saldırmaktan geri durmuyor. 

Bunları yaparken de milliyetçilik edasıyla gezinen küçük ortağının da sırtını sıvazlıyor.

Hapisteyken AKP’nin genel başkanına yazdığı mektuplarda “Sahte Sultan, Rizeli Yezid” gibi yakıştırmalarla hakaretler savuran organize suç örgütü elebaşını, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı özel infaz düzenlemesiyle hapisten çıkararak adalet tarihine kara bir leke bırakmıştır.

 Diyet borcunu ödemek için Cumhur İttifakı’nın sözcülüğünü soyunan suç örgütü elebaşısı, haddi olmayarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hakaret etme cüretine girişiyor.

Atatürk’ün koltuğunda oturan CHP’nin genel başkanını tehdit etmek, öncelikle CHP’nin kurduğu Cumhuriyeti ve demokrasimizi tehdit etmektir.

Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda yürüyen Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca seçmenimizi ve yurttaşımızı tehdit etmektir.

Genel Başkanımızı tehdit etmek kimsenin haddi değildir! Hele hele suç örgütü elebaşı bu zatın hiç cüreti değildir. Bu cesareti kimlerden aldığı görülmektedir.

Böylesine aşağılık tehditlere karşı Cumhur ittifakı liderlerinin ve Cumhuriyet savcılarının seyirci kalması da her şeyin özetidir.

Bu durum siyaseten bitmiş bir iktidar ile küçük ortağının mafya yapılanmalarıyla iç içe geçtiğinin açık göstergesidir.

Suç örgütü elebaşına bu şekilde konuşma olanağı veren, Saray ittifakının liderleri ve ülkenin huzurunu, güvenliğini sağlamakla yükümlü olan İçişleri bakanıdır.

Türkiye’de devletin, hukukun çöktüğünü ortaya koyan bu duruma karşın hiçbir yurttaşımız tasalanmasın.

Bu çarpık, kokuşmuş düzeni yaratıp, savunan mafya-çete düzenini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ortadan kaldıracağız

Hiç kimse unutmasın!

Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulan, ülkemizi emperyalist işgal güçlerinden kurtaran Kuvayi Milliye’nin devamı olan ve bugüne dek yaşayan tek partidir.

Düne kadar birbirlerine ağza alınmayacak hakaretleri eden ve artık siyasal olarak sonları gelen AKP ile MHP’nin mafyatik tetikçileri bize vız gelir, tırıs gider.

Terör örgütlerinin hedef aldığı tek siyasi parti genel başkanı olan, uğradığı her türlü saldırıya göğüs geren, özü sözü bir Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, verdiği demokrasi mücadelesinde yalnız olmadığı herkesçe bilinmelidir. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı da, milletvekilleri de, belediye başkanları da, il ve ilçe başkanları da,  kadın ve gençlik kolları da CHP’nin üyeleri de bu tür tehditlere boyun eğmez, pabuç bırakmaz.

Bir kez daha söylüyoruz.

Ne yaparsanız yapın,

KORKUTAMAZSINIZ!

SİNDİREMEZSİNİZ!

YILDIRAMAZSINIZ!

Karşınızda emperyalizme diz çöktüren Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını feda eden şehitlerin mücadelesiyle, azmiyle evlatları, torunları var.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sürecin her anının takipçisi olacağız.

Cumhuriyet düşmanlarına meydanı asla bırakmayacağız!

100.yılında Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandırıp, ülkemizi güçlendirilmiş parlamenter demokratik rejime geçirerek, çağdaş, hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz!

Son söz olarak bu zevata gerektiğinde sizlerin anladığı dilden de konuşabileceğimizi duyuruyoruz.”