Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilerle ilgili projelerini anlattı, tam destek istedi.
CHP Adana İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte ziyarete giden CHP Adana Milletvekili Adayları Ümit Özgümüş, Zeynep Canan Billor, Hüseyin Keser, Arif Sezer, Müzeyyen Şevkin, Rıza Mete ve Murat Öztanrıöver, dernek salonunu dolduran kalabalık bir emekli grubuna seslendi. Adayların kendilerini tanıttı kısa konuşmalardan sonra söz alan CHP Adana Milletvekili Adayı Ümit Özgümüş, Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynandığını, o nedenle ülkenin geleceğinin karanlık olduğunu belirterek, “Bakın, yer altı zenginliklerimizin yüzde 90’ı yabancıların eline geçti. AKP, sata sata elimizde bir şey bırakmadı. Emperyalizmin bu oyununu 12 Haziran’da bozmalıyız. Bizi üretimden alıkoymak, batılıların ürettiğini tüketen bir Pazar haline getirmek isteyenlere hep birlikte ders vermeliyiz” dedi.
Özgümüş, CHP’nin toplumun her kesimi için çözüm projeleri hazırladığını, özellikle emeklileri birinci sınıf vatandaş haline getirecek intibak yasasını çıkaracaklarını, emeklilere milli gelirden pay vererek yaşam düzeylerini yükselteceklerini vurgulayarak, “Bu projelerin gerçekleşmesi, 9 milyonu bulan seçme yetkinliğindeki sizlerin tam destek vermesine bağlı. Siz Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olma yolunu açın, insanca yaşama kavuşun” diye konuştu. Ümit Özgümüş, seçimlerde oyun oynandığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, “Siz merak etmeyin, oylarınıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.
CHP Adana Milletvekili Rıza Mete ise, Türkiye’deki emekli sayısının 9 milyon olduğunu anımsatarak, “Eşinizle birlikte 18 milyon oyunuz var. Parti kursanız ülkeyi yönetecek gücünüz olur. Ama parti kurmuyorsanız, buyurun emeğin ve emeklinin hakkını koruyan, emekten yana tavır alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde oylarınızı birleştirin. Sizin desteğinizle tek başımıza iktidar oluruz” diye konuştu.
CHP Adaylarını alkışlayan emekliler adına konuşan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek de, “Partilerin bizler için ne düşündüklerini, ülke için ne yapacaklarını her gün basından izliyoruz, biliyoruz. Size pek fazla sorumuz yok. Yolunuz açık olsun” diye konuklarını uğurladı.