Çalışmak zorunda kaldığı için okula gidemeyen, sosyal güvenceden yoksun, mesai saatleri işverenin insafına kalmış yüzlerce işçiyle bir süre sohbet eden Gürsel Tekin, “Başbakan, Muhteşem Süleyman’la uğraşacağına, gelsin buradaki muhteşem sorunlarla ilgilensin” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Adana  İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, il yöneticileri, bazı ilçe başkanları ve çok sayıda partiliden oluşan CHP heyeti, güneş doğmadan önce tarlalara ve bahçelere giden Doğankentli tarım işçilerini, minibüslere hareket etmeden önce ziyaret etti. Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yüzlerce işçiyle sohbet eden, onların sorunlarını dinleyen Tekin, Türkiye’nin her noktasında yaşam mücadelesi veren, devletin unuttuğu insanlar bulunduğunu kaydetti. Tekin,   sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte görüyorsunuz okula gitmesi gereken küçüklerimiz, bebeklerini emziren anneler geçim derdi nedeniyle çok zor şartlar altında tarım işçiliği yapıyor. İşçilerin hiç birinin sigortası yok. Kendilerini bahçelere, tarlalara götürmek için bekleyen servislere binebilmek üzere sabahın 3’ünde kalkmak zorundalar. Sanılmasın ki bu manzara sadece Adana’da yaşanıyor. İstanbul’da en az 15 noktada insan pazarı kuruluyor. Türkiye’nin hemen her yerinde bunlar yaşanıyor. Başbakan, Muhteşem Süleyman’la uğraşacağına halkın sorunlarıyla ilgilensin. Burada halkımızın “muhteşem” sorunları var.”


MODERN KÖLELER

Çukurova Tarım Aracıları Elciler Derneği Başkanı Fevzi Ete ise hem Gürsel Tekin’e çalışma şartları ve yaşadıkları zorluklar hakkında bilgi verdi, hem de gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Köylerde ağalık devrinin kapandığı için sevindiklerini, şehirlerde ise daha rahat edeceklerini düşündüklerini belirten Ete, “Adana’ya daha rahat bir yaşam için geldik ama burada kölelik yapıyoruz. Halkımız çok zor şartlar altında çalışıyor. Mesai saatlerimiz işverenin insafına kalmış, sigortalı çalışan yok, ücretler yetersiz” diyerek sorunlarının TBMM’de dile getirilmesini istedi.

Servislere binen işçileri yolcu eden Gürsel Tekin ve CHP’liler daha sonra halkla kahvaltı edip sorun dinlemeye devam etti. Gürsel Tekin 07:15 uçağıyla Adana’dan ayrıldı.