CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer,  göreve geldiği günden bu yana CHP’nin Adana’da 1. parti, Türkiye’de iktidar olacağını her fırsatta dile getiriyor. Bunun gerçekleşmesi için de gece gündüz demeden çalışan Orhan Sümer ve ekibi, ilçe ilçe, mahalle mahalle, ev ev gezerek sorun dinliyor, cenazelere, düğünlere katılıyor ve vatandaşla bire bir iletişim kuruyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü’nün faaliyetleri kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. 10 Haziran 2012’de  gerçekleştirilen il kongresinin ardından   il başkanlığını Orhan Sümer’in üstlenmesiyle beraber  birbiri ardına çok sayıda etkinliğe imza atan  CHP Adana İl Başkanlığı, periyodik basın bültenleriyle de kentin sorunlarını dile getirmeye ve AKP’nin sorunlu yaklaşımlarından Adanalıları haberdar etmeye devam ediyor.
CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve her biri farklı alanda görevlendirilen yönetim kurulu üyeleri seçildikleri günden bu yana Adana’yı ilçe ilçe mahalle mahalle, ev ev gezerek kent halkının sorunlarını dinliyor, dili oluyor. Orhan Sümer liderliğindeki yeni yönetim ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda muhteşem bir etkinliğe imza attı. Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan binlerce CHP’li, unutturulmak, hatta yasaklanmak istenen Zafer Bayramı’nda toplumun sesi oldu. Ardından 9 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş kutlamaları gerçekleştirildi. Kutlamalarda CHP’nin Türkiye için ne denli önemli bir siyasi parti olduğu ve Cumhuriyetin temel kazanımlarının korunmasında kilit öneme sahip olduğu mesajı aktarıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise ülke genelinde yasaklanan yürüyüş ve kutlamalara rağmen on binlerce Adanalının katıldığı “Cumhuriyet Şenliği” CHP Adana İl Örgütü’nün liderliğinde gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan on binler, Atatürk Parkı’ndaki anıt önüne kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Katılımcılar, Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşatılacağına dair kararlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ün Ölüm Yıldönümü’nde ise farklı anma etkinlikleri düzenlendi. Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk koyan CHP İl Yönetimi öğleden sonra da, “Söylev’den Aktararak Atatürk’ü Anma” başlıklı sunumu organize etti. Ünlü tiyatrocular Ali Düşenkalkar ve Füsun Kostak’ın slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunum, Atatürk’ün eylemleri ve fikirleriyle ilgili müthiş bir özet oldu.
İLÇELERDE SANDIK ÇALIŞANLARI BELİRLENDİ

İl yöneticilerinin, Adana ilçe örgütlerinin tamamını ziyaret ederek, yerel seçimlerde görev yapacak sandık çalışanlarını belirlemesi ise, CHP İl Örgütü’nün seçimlere verdiği önemin adeta kanıtı oldu.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve ekibinin yaptıkları bunlarla sınırlı değil. İl Binası’nın yenilenmesi ve düzenlenmesi, basın toplantılarında medya mensuplarına daha rahat bir çalışma ortamı sağlanması gibi faaliyetler de, Orhan Sümer ve yönetim kurulu üyelerinin diğer olumlu uygulamaları arasında.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü’nün ilk hedefi yerel seçimler. Adana’da Büyükşehir ve ilçe belediyelerini almaya kararlı görünen CHP Yönetimi, ardından yapılacak genel seçimlerde de CHP’nin 1. parti olup, iktidara gelmesi için gece gündüz çalışıyor.