AK Parti Adana İl Başkanlığından servis edilen bültende Ceyhan Belediyesi’ne yönelik operasyonla ilgili olarak “rüşvet olayı” ifadesinin kullanıldığına işaret eden Çelebi, Ay’a “Bir hukukçu olarak söyler misiniz? Henüz soruşturma aşamasında olan ve soruşturmaya konu ‘iddialar’ sözkonusu iken, verilmiş bir yargı kararı ortada yokken, ‘iddialar’ için ‘rüşvet olayı’ ifadesini kullanmak ne kadar doğru?” sorusunu yöneltti.

“YANDAŞ MEDYAYA NİYE TEPKİ GÖSTERMEDİNİZ?”

Operasyonun başladığı andan itibaren yandaş havuz medyasının dosyadaki gizlilik kararına karşın, yargı süreci bitmiş gibi yansıttığına işaret eden Çelebi, “Gizlilik kararına karşın yandaş havuz medyasının gözaltına alınan, bilgisine başvurulan kişileri suçlayıp, haklarında hüküm kesen sözde haberlerine de tepki göstermenizi beklerdik!” diye konuştu.

“UNUTMADIK!”

Gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkacağına inandıklarını belirten Çelebi, “AKP iktidarı yargının nasıl dönüştürüldüğünü, bugün bağımsız bir yargıdan söz edebilmenin mümkün olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. Bugüne dek kimsenin önünde cüppelerini iliklemeyen yüksek yargı mensuplarının sarayda cüppelerinin önünü kapatmak için nasıl bir gayret içine girdiğini unutmadık. ‘Bende bu can oldukça’ diye başlayıp yargı mensuplarına verilen talimatlar da belleklerimizde tazeliğini koruyor. Yargı kararı olmadan seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıp yerlerine nasıl kayyum atandığını, siyasetçilerin ve gazetecilerin iktidarınız döneminde yargı kararı olmadan yıllarca tutuklu olarak özgürlüklerinin kısıtlandığını, herkesin ve her kurumun uymakla yükümlü olduğu AİHM ve Anayasa mahkemesi kararlarını kimlerin tanımadığını da unutmadık” ifadelerini kullandı.

“YARGIYA MÜDAHALE EDEN, YARGIYA TALİMAT VEREN BİZZAT AKP’NİN KENDİSİDİR”

 “Yargıya müdahale eden, yargıya talimat veren, bağımsız yargıyı ortadan kaldırıp, iktidarın güdümünde bir yargı mekanizması oluşturan, adalet duygusunu yok eden bizzat il başkanlığını yaptığınız AKP iktidarının kendisidir” diyerek sözlerini sürdüren Çelebi, AKP’nin tüm yöneticileri bu gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini vurguladı. Çelebi, “AKP’nin tüm yöneticileri boylarını aşacak ifadelerle kendi yaptıkları olumsuzlukları başkalarına mal etme çabasını bırakmalıdır. Gerçekler tüm çıplaklığıyla ortada duruyor. Biz de gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına inanıyoruz. Çiğ süt içmedik ki karnımız ağrısın. Soruşturmanın selameti açısından AKP’nin yargının üzerinden elini çekmesi, yargıyı özgür ve bağımsız bırakması yeterlidir” şeklinde konuştu.