Çelebi, “Emeğin, emek mücadelesinin ne olduğunun bile idrakinde olmayan Sayın Mehmet Ay’ın CHP’nin seçilmiş yöneticilerine yönelik siyasi rant amaçlı sözleri iktidar partisinin içerisinde bulunduğu acziyetin göstergesidir.  Türkiye’deki ve Adana’daki emekçiler kimlerin emek dostu, kimlerin emek ve emekçi düşmanı olduğunu çok iyi bilir. Emek sömürüsü, işsizlik ve yoksulluk CHP döneminde değil AKP döneminde doruk noktasına ulaşmıştır” dedi.

“EMEKÇİLER KİMİN DOST KİMİN DÜŞMAN OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİR”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu günden bu yana “emek en yüce değerdir” anlayışıyla emek mücadelesinin başarıya ulaşması, emeğin gerçek anlamda karşılığını alması için politika ürettiğini vurguladı.  CHP’nin her daim emek kesimiyle dayanışma içinde olduğunun altını çizen Çelebi, 18 yıllık AKP iktidarı döneminde uygulanan politikaların tümünün ise emek düşmanı olduğunu ifade etti.

“AKP SAYESİNDE ADANA İŞSİZLİĞİN, YOKSULLUĞUN BAŞKENTİ OLDU”

AKP İl Başkanı Ay’a hitaben sözlerine devam eden Çelebi, “Dünyanın en verimli üç ovasından biri olan Çukurova’da tarımı CHP değil AKP’nin neoliberal tarım politikaları bitirdi. Yılda üç kez ürün alınabilen, bereket fışkıran bu toprakları işleyip üreten çiftçi bugün ürettiği için sürekli zarar ediyor ve  bu nedenle üretmekten vazgeçiyor.  Cumhuriyetin kuruluşunda kalkınma hamlesinin öncülüğünü yapan Adana sanayisini bitiren yine AKP iktidarıdır. Uygulanan yanlış teşvik politikaları nedeniyle Adana‘da binlerce kişiye istihdam sağlayan 50’nin üzerinde fabrika kapandığı ya da başka illere taşındığı için binlerce emekçinin işsiz, aşsız kalmasına neden olan AKP iktidarıdır. Bu fabrikalar kapanırken, insanlar açlığa, yokluğa mahkum edilirken CHP olarak emekçilerle birlikte alanlardaydık, siz neredeydiniz? Tarımın ve sanayinin başkentiyken, zenginliği ile filmlere konu olan Adana bugün, ne yazık ki yoksulluğun ve işsizliğin başkenti konumuna gelmiştir” diye konuştu.

 “EMEKÇİLERİ, EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM EDEN AKP İKTİDARIDIR”

Adana’daki ve Türkiye’deki işsizlik sorununun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu yineleyen Çelebi, “İşsizlik sorununu çözecek olan iktidardır. 18 yıldır tek başına iktidarda olan ve istediği her şeyi istediği gibi yapabilen siyasal iktidarın işsizlik sorununun çözümü için bir tek adım atmaması çok manidardır. AKP iktidarı döneminde temeli atılan, açılan bir tek fabrika yokken, Cumhuriyetin mirası olan, milyonlarca kişiye istihdam sağlayan, ülke ekonomisinin lokomotifi konumundaki kurum ve kuruluşların özelleştirme adı altında yandaşlara adeta peşkeş çekildiği gerçeği önümüzde duruyor. Bugün milyonlarca insan açlık sınırının altında ücretlerle yaşam mücadelesi veriyor.  İktidarın belirlediği asgari yani en düşük ücret bile açlık sınırının altında. Emekçileri, emeklileri açlığa mahkum eden yine AKP iktidarıdır.  Sayın Ay bu gerçekler ışığında kim emekçinin dostu, kim emekçinin düşmanı?” şeklinde konuştu.

“ AYRIŞTIRAN, ÖTEKİLEŞTİREN POLİTİKALARIN TÜMÜ AKP’YE AİT”

13 yıl önce turizm teşvik bölgesi ilan edilen Karataş-Yumurtalık bölgesinde turizm yatırımları için bir tek çivi dahi çakılmadığı gibi Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu bölgenin turizm teşvik bölgesi olmaktan çıkarıldığını anımsatan Çelebi, enerji  üssü olacağı iddiasıyla enerji ihtisas endüstri bölgesi olarak ilan edilen Ceyhan ve Yumurtalık bölgesinde de bir tek çivinin çakılmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Adana’yı, Adanalıyı düşünüyorsanız önce iktidar partisinin il başkanı olarak iktidarınızın Adana’yı neden cezalandırdığının hesabını verin.  Ayrıştıran, ötekileştiren politikaların tümünde mensubu olduğunuz ve 18 yıldır ülkeyi tek başına yöneten partinizin imzası var. AKP’li büyükşehir belediyelerinin yapımına başladığı raylı sistem projelerinin neredeyse tamamı Ulaştırma Bakanlığına devredilirken, defalarca kez miting alanlarında söz verildiği halde Adana Büyükşehir Belediyesini batıran raylı sistemin devralınmaması ayrıştırma, ötekileştirme değil midir? Gerçekten de Adana’ya, Adanalıya hizmet etmek istiyorsanız iktidarınızın verdiği sözü tutmasını sağlayın ve raylı sistemin devrinin gerçekleştirilmesini sağlayın.”  

“İKTİDARI KAYBETME KORKUSU”

CHP’li yöneticilerin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının dün olduğu gibi bugün de yarın da “emek en yüce değerdir” anlayışıyla TEMSA ve İncirlik işçileriyle, emek mücadelesi veren herkesle dayanışma içinde olacağının altını çizen Çelebi, “Cumhuriyet Halk Partisi ezilen, sömürülen, haksızlığa ve zulme uğrayan herkesle dayanışma içinde olmaya devam edecek. Bu durumdan rahatsız olmanızın nedenini biz de halkımız da çok iyi biliyor.  CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, halkın sorunlarını çözmeye yönelik politikalarına halkımız sahip çıkıyor ve bu durum iktidarınızı rahatsız ediyor. Çünkü AKP iktidarının sonu geldi. Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz sırça saraylarda değil, halkımızla birlikte omuz omuza çağdaş, laik, demokratik bir medeniyet hedefine ulaşmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden de asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.