SARIÇAM’DA CHP RÜZGARI

Mehmet Çelebi, Sarıçam ilçe başkanlığında İlçe başkanı Hüseyin Göçmen, gençlik ve kadın kolları, ilçe yöneticileri ve partililerin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, beraberindeki heyetle sokaklara inerek esnafla buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Mehmet Çelebi, esnaflara CHP’nin çözüm önerilerini anlattı. 

 ‘’SORUNLARA DEĞİL ÇÖZÜMLERE ODAKLANACAĞIZ’’

Parti örgütleri ile yaptığı toplantıları ve esnaf ziyaretlerini değerlendiren Çelebi şunları ifade etti: 

‘’Ülkemizin birçok sorunu var. Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, hukuksuzluk, yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik bu sorunların başını çekiyor. Siyasal iktidar her ne kadar başını kuma gömüp sorun yokmuş gibi davransa da, tüm vatandaşlarımız bu sorunların farkında ve acil çözüm beklentileri var. Partimizin her sorunla ilgili akılcı ve gerçekçi çözüm önerileri bulunmakta. Parti örgütlerimizin ve üyelerimizin bunları toplumun her kesimine anlatmak gibi önemli bir görevi var. Her sorunla ilgili çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Parti örgütleri ile yaptığımız toplantıların temel amacı da bu zaten. Sorunlara değil çözümlere odaklanacağız ve tüm kadrolarımızla vatandaşa ulaşıp, ülkemizin sorunlarının çözümsüz olmadığını anlatacağız. Tüm örgütlerimiz il-ilçe, kadın ve gençlik kolları ile birlikte tek vücut olacak, uyum içinde çalışacak. Başkanlarımızdan üyelerimize kadar her bir Cumhuriyet Halk Partili bireyin üzerinde ağır bir sorumluluk var bu bilinçle çalışacağız. Farklı fikirlere kulak vereceğiz, eleştiriye açık olacağız ve iyi niyetli her öneriyi değerlendireceğiz. Fakat şunu da belirtmek isterim ki parti içi kısır çekişmeler, bireysel ikbal peşinde koşanlar ve kendi çıkarlarını toplumsal çıkarların üzerinde tutanlar gündemimizde olmayacak. Bizim gündemimizde vatandaş ve vatandaşın sorunlarına çözüm bulmak olacak’’ dedi. 

‘’AKP HALKTAN KOPTU’’

Bildiğiniz gibi kısıtlamalardan dolayı birçok esnafımız kepenk kapatmış durumda. Üzülerek belirtmeliyim ki bu kepenklerin bazıları hiç açılmayacak. Açık olan esnaf ise mutlu değil. Esnaflarımızın tamamına yakını masraflarını karşılayamaz noktada ve bu durum sürdürülebilir değil. Bu yüzden gittiğimiz her yerde esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Sokak esnaflarımız da var ülke genelinde sayıları 6 milyonu buluyor. Onların da sorunlarını ve beklentilerini dinliyoruz. Partimizin çözüm önerilerini anlatıyoruz. Girdiğimiz her sokakta, her dükkanda, büyük sıkıntılar dinliyoruz, esnafımız bu zor süreçte devleti yanında bulamadığını söylüyor. Bu ağır ekonomik tablo herkesin göreceği biçimde orta yerde dururken, ülkeyi yöneten kişi kapanan dükkan olmadığını, her şeyin yolunda olduğunu söyleyebiliyor. Halktan ve halkın gündeminden tamamen kopmuş bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Akp vatandaşın haline kör çığlığına sağır hale geldi. Türkiye bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor. 

‘’ADALETİ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ’’

Tabi ki sorun yaşayan sadece esnaf değil. Başta işsizlerimiz, emekliler, işçiler, çiftçiler, memurlar, öğrenciler kısacası toplumun tüm kesimleri büyük sıkıntılar içinde. Yurttaşlarımız ekonomik sorunların yanında birçok farklı sorunu da bir arada yaşıyor. Hukukun yok sayıldığı, anayasa mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, çetelerin siyasi parti liderlerini tehdit ettiği, anayasal hakların engellendiği, özgürlüklerin kısıtlandığı, liyakatsız atamaların yapıldığı olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. 

Düşünebiliyor musunuz; sahte diplomalı banka yönetim kurulu üyesini, iktidar partisi milletvekili TBMM kürsüsünde can siperane biçimde savunabiliyor. Halk sefalet içinde geçim sıkıntısı çekerken, üniversite mezunlarımız işsiz gezerken, sahte diplomalı bu kişinin 3-4 yerden ballı maaşlar alması iktidar sahiplerini rahatsız etmiyor. Sadece bu olay bile Akp iktidarının vicdandan, insaftan ve adaletten ne kadar uzaklaştığını bizlere gösteriyor. Diğer yandan Türkiye’nin en değerli üniversitelerinden birine atanan kayyum rektörü protesto eden üniversite öğrencileri, tartaklanıyor, gözaltına alınıyor ve ülkeyi yöneten kişiler tarafından terörist ilan edilebiliyor. Türkiye’de artık her hangi bir konuda siyasal iktidardan farklı düşünüyorsanız bir anda terörist ya da hain ilan edilebilirsiniz.
İşte bu anlayışı değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizde fikirlerin özgürce beyan edileceği, anayasal hakların rahatlıkla kullanılacağı, hukuk kurallarının uygulanacağı, kimseyi düşmanlaştırmayan, dayatmalar yerine ortak aklın; atamalar yerine seçimlerin hakim olacağı adil bir düzeni milletimizle birlikte inşa edeceğiz.