CHP İl ve ilçe örgütleri, Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri ve partililer ilçe binasının açılışı için Tufanbeyli’de buluştu.
“KORKMUYORUZ”
Açılış öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast girişimini kınamak için kitlesel basın açıklaması yapıldı. İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin ve Kılaçdaroğlu’nun darbeye ve darbecilere karşı dik duruşunu, demokrasi mücadelesini hazmedemeyen hainlerin, Kılıçdaroğlu nezdinde Cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimleriyle ve bu değerlere bağlı tüm yurttaşlara karşı suikast girişiminde bulunduğunu söyledi. Barut, “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz. Asla karanlığa teslim olmayacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİĞE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”
Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş’de yaptıkları konuşmalarda suikast girişimini lanetleyerek, Türkiye’nin her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydettiler.

ŞEHİTLER ANISINA BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ
Basın açıklamasının ardından kitle ellerindeki Türk bayraklarıyla Tufanbeyli şehitliğine kadar sloganlar atarak yürüdü. Şehitlik anıtına çelenk sunan CHP’liler şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyledi.

İLÇE BİNASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akşam saatlerinde ise CHP’nin mülkü olarak satın alınan ve tadilatı yapılan ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi.  Tufanbeyli İlçe Başkanı Ahmet Araz, CHP’ye yakışır bir ilçe binası kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Partimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İlçe binasının satın alınmasında katkısı ve emeği bulunan başta CHP Genel Merkezi olmak üzere herkese tek tek teşekkür eden İl Başkanı Ayhan Barut ise “Yeni ilçe binamızın açılışı 2019’da gerçekleştirilecek yerel ve genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına vesile olsun” dileğinde bulundu.

“CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”
Türkiye’nin başta terör olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olduğunu dile getiren Barut, Türkiye’nin acil olarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ülkemizi içinde bulunduğu bu açmazdan kurtaracak, aydınlığa çıkaracak olan, insanların özgürce, barış, mutluluk ve refah içinde yaşayabileceği bir kamu düzeninin kurup, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak yegane parti üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Bu nedenle sorumluluğumuz çok büyük. CHP’yi iktidara taşımak, çocuklarımıza, yarınlarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakmakla yükümlüyüz.  İşimiz zor, sorumluluğumuz büyük ancak başaracak inancımız da gücümüz de var.  Hiç durmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalışıp ve ilçe belediyeleriyle büyükşehir belediyesini CHP’li yapacağız, genel seçimlerde de partimizi iktidara taşıyacağız.”

“DEMOKRASİNİN TEMİNATI CHP’DİR”
Türkiye’nin  kritik bir süreçten geçtiğine işaret eden Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, CHP’nin bu süreçte oynadığı önemli role değindi. Uslupehlivan, “Türkiye’de demokrasinin de Cumhuriyetin de hak ve özgürlüklerin de teminatının CHP olduğu 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında toplumun tüm kesimlerince bir kez daha anlaşılmıştır. Bizim de görevimiz CHP’yi iktidara taşıyıp yaşanacak bir Türkiye özlemini yaşama geçirmektir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAĞIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği yolu takip ettiğini ifade etti. Karalar, “CHP var oldukça cumhuriyet de var olacak. CHP var oldukça demokrasi de var olacak. El ele verip, birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, ülkemizi hep birlikte aydınlık yarınlara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.  

KAYMAKAM BAŞOĞLU’NDAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, AKP Tufanbeyli İlçe Başkanı Hasan Kafadar da CHP’lileri ziyaret ederek, yeni binalarının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Açılış sonrasında CHP Tufanbeyli ilçe örgütü tarafından organize edilen yemekte de birlik beraberlik mesajları verildi.